Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 ASN] Problem ze skrzynią biegów Tiptronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam taki problem ze swoim a4 3.0 220HP quattro AVK z 2002r mianowicie po zapaleniu silnika i włączeniu biegu nic się nie dzieje auto nie jedzie ani do przodu ani do tyłu gdy się włącza R to światła cofania zapalają się ale nie jedzie po dłuższej chwili wszystkie biegi PRNDS na wyświetlaczu podświetlają się jednocześnie po podłączeniu do KTS-a (brak dostępu do VAG) pokazuje następujące błędy PO730 i PO811 wszystkie styki i łączenia przewodów elektrycznych sprawdzone jest ok typ skrzyni to 6HP-19 czy jest to multitronik??? w przypadku awarii czy lepiej ratować starą skrzynie czy rozglądać się za nową??? znalazłem kilka ofert na allegro ale wszystkie to 5HP-19 :confused4: czy możecie polecić mi jakiś dobry warsztat który reanimuje automaty w okolicy warmińsko-mazurskiego w najgorszym wypadku gdziekolwiek żeby nie trzeba było poprawiać po nich

Z Góry Dziękuje za Pomoc :)

Opublikowano

Witam serdecznie mam taki problem ze swoim a4 3.0 220HP quattro AVK z 2002r mianowicie po zapaleniu silnika i włączeniu biegu nic się nie dzieje auto nie jedzie ani do przodu ani do tyłu gdy się włącza R to światła cofania zapalają się ale nie jedzie po dłuższej chwili wszystkie biegi PRNDS na wyświetlaczu podświetlają się jednocześnie po podłączeniu do KTS-a (brak dostępu do VAG) pokazuje następujące błędy PO730 i PO811 wszystkie styki i łączenia przewodów elektrycznych sprawdzone jest ok typ skrzyni to 6HP-19 czy jest to multitronik??? w przypadku awarii czy lepiej ratować starą skrzynie czy rozglądać się za nową??? znalazłem kilka ofert na allegro ale wszystkie to 5HP-19 :confused4: czy możecie polecić mi jakiś dobry warsztat który reanimuje automaty w okolicy warmińsko-mazurskiego w najgorszym wypadku gdziekolwiek żeby nie trzeba było poprawiać po nich

oo kolego. jestes pewien że masz 6hp19? w takim razie jestes zywym dowodem na to ze w B6 montowano 6biegowe TIPtroniki. mozesz dac foto wklejki z ksiazki serwisowej? albo z okolic kola zapasowego?

jezeli naprawde masz 6hp19 to masz skrzynie identyko jak w a4/a6 3.0tdi i takiej szukaj na allegro. chociaz ciagle trudno mi uwierzyc ze taka skrzynia istniala juz w 2002roku.

jezeli chcesz zrobic dobrze, nie przeplacic na podwojne naprawy to polecam seriws w gdańsku ... Paweł Ignaciuk

GDAŃSK OLIWA UL KWIETNA 1

58 552 37 02, 501 535 485

Opublikowano
Witam serdecznie mam taki problem ze swoim a4 3.0 220HP quattro AVK z 2002r mianowicie po zapaleniu silnika i włączeniu biegu nic się nie dzieje auto nie jedzie ani do przodu ani do tyłu gdy się włącza R to światła cofania zapalają się ale

nie jedzie po dłuższej chwili wszystkie biegi PRNDS na wyświetlaczu podświetlają się jednocześnie po podłączeniu do KTS-a (brak dostępu do VAG) pokazuje następujące błędy PO730 i PO811 wszystkie styki i łączenia przewodów elektrycznych sprawdzone jest ok typ skrzyni to 6HP-19 czy jest to multitronik??? w przypadku awarii czy lepiej ratować starą skrzynie czy rozglądać się za nową??? znalazłem kilka ofert na allegro ale wszystkie to 5HP-19 :confused4: czy możecie polecić mi jakiś dobry warsztat który reanimuje automaty w okolicy warmińsko-mazurskiego w najgorszym wypadku gdziekolwiek żeby nie trzeba było poprawiać po nich

oo kolego. jestes pewien że masz 6hp19? w takim razie jestes zywym dowodem na to ze w B6 montowano 6biegowe TIPtroniki. mozesz dac foto wklejki z ksiazki serwisowej? albo z okolic kola zapasowego?

jezeli naprawde masz 6hp19 to masz skrzynie identyko jak w a4/a6 3.0tdi i takiej szukaj na allegro. chociaz ciagle trudno mi uwierzyc ze taka skrzynia istniala juz w 2002roku.

jezeli chcesz zrobic dobrze, nie przeplacic na podwojne naprawy to polecam seriws w gdańsku ... Paweł Ignaciuk

GDAŃSK OLIWA UL KWIETNA 1

58 552 37 02, 501 535 485

a więc tak skrzynia to jednak 5HP-19 pomocnik mechanika źle zobaczył , przy lewarku był ułamany taki plastik z jakimś magnesikiem i dlatego nie przełączał biegów magnesik już w drodze, biegi zmieniamy pomijając go i się przełączają ale po chwili skrzynia wrzuca na 4 bieg i tak już zostaje no nic czekam na efekty pracy mechanika jutro powinno się wyjaśnić co z tym będzie dzięki za pomoc