Kuba A4 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam!! Mój AFN jak jest około 0 stopni na dworze ciężko pali tzn kręci dłużej jakby mu wszystkie świece nie grzały. Ale świece sprawdziłem są OK na 100%. Od czego zacząć działanie?? VAG czy może wymiana filtra paliwa mam zrobione na tym (MANN) niecałe 45 tys. Czekam na podpowiedzi i dziękuje!! Pozdro
wojtekce Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 w dziale warsztat znajdziesz jak to zrobić
Kuba A4 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2009 powiem szczerze żę na VAGu sie nie znam. ale mam znajomych gfachowców w skodzie, którzy mnie zawsze ratują. Powiem tylko tyle że jeżdze nim 3 zime i zawsze było ok.
wojtekce Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 powiem szczerze żę na VAGu sie nie znam. ale mam znajomych gfachowców w skodzie, którzy mnie zawsze ratują. Powiem tylko tyle że jeżdze nim 3 zime i zawsze było ok. wymieniałeś rozrząd w niedługim czasie ?
Kuba A4 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2009 rozrząd był wymieniany niecałe 50 tys temu przy pompie też nie było grzeba poprostu jezdze
mcm Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 sprawdź kąt wtrysku powinien byś w granicach 54 jednostek
Kuba A4 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2009 mówisz o kacie wtrysku statycznego tak??
wojtekce Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 mówisz o kacie wtrysku statycznego tak?? dokładnie
vauxhall95 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Tak,chodzi o statyczny kat wtrysku.Sprawdzasz na vagu w bloku 01-ENGINE potem BS i grupa 000 drugie okienko przy 90 stopniach musi byc okolo 50(48-54)
Kuba A4 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2009 jutro postaram sie obadać temat na pewno napisze Wam co tam słychać będzie. pójdzie to zbadać za pomocą tzw. małego VAGa?? mam jeszcze pytanie czy ten kat wtrysku moze sie sam z siebie przestawic bo poprzednie sezony maszyna palila normalnie
goldi Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 To ja wymieniam filtr paliwa przed każdą zimą chociaż tankuje na shellu a ty raz na tyle kilometrów tak jak koledzy napisali kąt wtrysku a świece żarowe kiedy zmieniałeś może to że są sprawne nie oznacza że dobrze się nagrzewają
juchas Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 a niby jak sprawdziłeś świece ? dokładnie jak kolega goldik napisał. za każdym razem nawet jak wyciągałem świece w wielu autach i sprawdzałem na stole czy grzeją - było wszystko ok to auto kiepsko paliło na zimnym - nowe świece i auto nie do poznania, to że świeca grzeje nie znaczy że działa odpowiednio
francesco85 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 witam nie wiem czy we własciwy watek sie wtracam, ale mam podobny problem tzn ciezko pali zimny, z tym ze 2 tygodnie temu mialem uszczelniana pompe bo ropa ciekla, i od tamtej pory ciezko pali, wymienilem filtr paliwa ale nic nie pomoglo. moze ktos wie co to moze byc?? pompa jest podobno dobra i trzyma cisnienie
vauxhall95 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 witam nie wiem czy we własciwy watek sie wtracam, ale mam podobny problem tzn ciezko pali zimny, z tym ze 2 tygodnie temu mialem uszczelniana pompe bo ropa ciekla, i od tamtej pory ciezko pali, wymienilem filtr paliwa ale nic nie pomoglo. moze ktos wie co to moze byc?? pompa jest podobno dobra i trzyma cisnienie Zrob loga na rozgrzanym silniku grupa 000BS i wklej
Wihajster Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 witam nie wiem czy we własciwy watek sie wtracam, ale mam podobny problem tzn ciezko pali zimny, z tym ze 2 tygodnie temu mialem uszczelniana pompe bo ropa ciekla, i od tamtej pory ciezko pali, wymienilem filtr paliwa ale nic nie pomoglo. moze ktos wie co to moze byc?? pompa jest podobno dobra i trzyma cisnienie tzn co znaczy uszczelniana pompa?była odkręcana?
francesco85 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 nie wiem dokladnie co robil mechanik, powiedzial mi ze pompe uszczelnil bo byl wyciek ale czy odkrecal nie mam pojecia wedlug niego z pompa jest ok [br]Dopisany: 08 Grudzień 2009, 18:28_________________________________________________ Zrob loga na rozgrzanym silniku grupa 000BS i wklej jestem nowicjuszem wiec za bardzo nie wiem co znaczy zrob loga...
Wihajster Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 jestem nowicjuszem wiec za bardzo nie wiem co znaczy zrob loga... we faq diagnostyka vag znajdziesz odpowiedz.Po prostu musisz sprawdzic kąt wtrysku
Rekomendowane odpowiedzi