biahh11 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam, szukałem ale nie znalazłem czegoś na temat który mnie ciekawi. Otusz w mojej maszynie czesto rozładowywuje sie akumulator. I wychodzę z pytaniem czy jest to wina akumulatora czy źle podłączonej tubu. Jeżeli akumulatora to nie ma problemu zakupie nowy ale jeśli złego podłączenia to proszę o rade jak to zrobić poprawnie. Ja swoją tubę podłączyłem bezpośrednio zasilanie 12v pod akumulator, - do masy, i chinche do radia. powiedzcie czy to na akumulator jest pora do wymiany?
sołtys85 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Jak tuba pobiera prąd cały cas to wina złego podłaczenia tuby. Sprawdź miernikiem jakie masz pobór prądu i bedzie wszystko jasne.
antonio Opublikowano 9 Grudnia 2009 Opublikowano 9 Grudnia 2009 tuba z własnym wzmakiem i to jest tego powód na + do tuby który idzie od aku musisz zrobić dodatkowy włącznik (dzięki niemu będziesz mógł wyłączać na noc i nawet gdy nie będziesz chciał słuchac tuby to sobie wyłączysz)
biahh11 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2009 I tak zrobię dziękuje za pomoc i pozdrawiam
David Opublikowano 9 Grudnia 2009 Opublikowano 9 Grudnia 2009 mialem tak samo jak kupilem auto,pojechalem do elektryka i wszystko poprawil i aku przestal padac
biahh11 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2009 No już mnie to denerwuje dzisiaj znowu padł a przed wczoraj ładowałem A powiedzcie czy można tak zrobić że na tym grubym kablu z tuby do akumulatora zrobić włącznik bo gdzieś czytałem że nie. I jeśli mógł bym prosić to czy ktoś by mi polecił jakiś włącznik odpowiedni? Z góry dziękuje i pozdrawiam. Wesołych Świąt.
Obsession Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 wyłącznik na zasilającym topomysł zły. Nie wiem jaką tam masz tubę (jaki pobór prądu) ale pomysł sam w sobie jest
biahh11 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2009 Mam tubę aktywna z wzmacniaczem. I co dwa dni laduje aku hehe. Co mogę zrobić?? [br]Dopisany: 16 Grudzień 2009, 14:51_________________________________________________A czemu mówisz, że to zły pomysł?
Obsession Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 a czy ta aktywna tuba nie posiada żadnego włącznika? włącznik na przewodzie zasilającym będzie jego tak jakby... słabym punktem (może się mocno grzać).
biahh11 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2009 no właśnie tego się bałem i pojechałem do elektryka podłączył mi pod stacyjke i jest wszystko ok.
grzesiek88 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 ja miałem tube bezpośrednio pod + ale radi mi sterowało
marionozzo Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 skoro już masz podłączoną tube to ok równie dobrze mogła być podłączona pod przełącznik nic się nie dzieje nie są tą prądy na tyle duże żeby się coś paliło czy topiło pod stacyjke to najlepsze rozwiązanie powodzonka a u gości którzy zajmują się akumulatorami sprawdz ile zostało ci życia w tym twoim zrobią ci to za darmo i będziesz wszystko wiedział co i jak
Rekomendowane odpowiedzi