Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKN] Migające światło bi-xenonowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z przednim lewym światłem. Mam bi-xenony i od jakiegoś czasu zauważyłem że mi mruga. Na początku myślałem że to luźny kabelek :mysli: ale to mi się dzieje nawet niekiedy nie jadę. Może ktoś miał taki problem.

Pozdrawiam

Opublikowano

a kiedy zmieniałeś ostatni raz żarniki ?

Opublikowano

wymień żarnik :wink4:

Opublikowano

Nie wymieniaj w ciemno, nowe żarniki to spora kasa. W b6 miałem taki przypadek, wymieniłem żarniki bo jeden się przepalił a drugi zaczął mrugać, po jakimś tygodniu-dwóch zaczęły mrugać oba nowe żarniki założone w aso. Reklamację zgłosiłem, okazało się, że te są dobre, ale przetwornice się kończą. Chcąc nie chcąc wybuliłem dwa tysie na nowe przetwornice i wszystko wróciło do normy. Okazało się również, że ten stary żarnik który mrugał na początku też jest dobry.

Opublikowano

wystarczy zamienic żarniki miejscami i wszystko się wyjaśni,czy żarnik czy przetwornica

Opublikowano

wystarczy zamienic żarniki miejscami i wszystko się wyjaśni,czy żarnik czy przetwornica

Dokladnie.

MIalem taki sam przpadek i zamienilem przetwornice i co sie okazalo...ze wszystko wrocilo do normy :kox: Fart jakis :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podepne sie pod temat.

U mnie jest tak: mruga mi prawy bixenon czasem podczas jazdy. Czasem skutkuje tym, ze w koncu gasnie kompletnie. Jak wylacze i wlacze swiatla (podczas jazdy zaraz po tym jak zgasnie) to zapala sie z powrotem.

Czy to jest jakis luzny kabelek? Czy moze cos innego?

Opublikowano

może być luźny kabelek ale myślę że może być to też oznaka kończącego się żarnika ....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej,

Dopytam o model żadnika jaki siedzi w modelach B7 BKN. Muszę wymienić.

OSRAM D1S?

Dzięki za info.

Opublikowano

Hej,

Dopytam o model żadnika jaki siedzi w modelach B7 BKN. Muszę wymienić.

OSRAM D1S?

Dzięki za info.

dokładnie taki :)
Opublikowano

może też być Philips D1S :naughty:

Opublikowano

Podepne sie pod temat.

U mnie jest tak: mruga mi prawy bixenon czasem podczas jazdy. Czasem skutkuje tym, ze w koncu gasnie kompletnie. Jak wylacze i wlacze swiatla (podczas jazdy zaraz po tym jak zgasnie) to zapala sie z powrotem.

u mnie to byla wina przetwornicy-prawe swiatlo gaslo na hopkach i jak skrecalem w prawo,jak zgasl-po zapaleniu ponownym nie bylo problemu :wink4:
Opublikowano

Podepne sie pod temat.

u mnie to byla wina przetwornicy-prawe swiatlo gaslo na hopkach i jak skrecalem w prawo,jak zgasl-po zapaleniu ponownym nie bylo problemu :wink4:

Dość typowo dla końca żarnika miga :) Sprawdzę przed wymianą czy nie przetwornica, ale nigdy całkiem nie gaśnie. Tylko mrygnie :)

może też być Philips D1S :naughty:

Czytałem ankietę :)

Wkładam OSRAM bo znalazłem na Fakturze że mi tej firmy w ASO włożyli do drugiej [wymienianej całej] lampy.

Opublikowano
  • Autor

Słyszałem że podobno jeżeli nie wymieni się żarnika w porę to jest duże prawdopodobieństwo iż zepsuje się przetwornica. Prawda to czy kit?????

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

to prawda mi po 3 miesiącach od wymiany żarników d1s wywaliło przetwornice :kox:

Opublikowano

ja już nie wierzę w te żarniki bez opakowań ori ... polatał mi 3 mies i kaput .... wolę już wybulić więcej kasy i mieć pewne .... sama zmiana w naszym modelu to masakra więc wolę mieć ori 100% ....

• 3 lata później...
Opublikowano

Sorki panowie, troche odkopie temat... Zauwazylem ze mi mrugnie bodajze prawy xenon na jakis hopkach itp ale tylko podczas pierwszych paru minut od wlaczenia swiatel, po powiedzmy 5-10 minutach juz nie mruga. O co kaman??