Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Falujące obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

potrzebuję pomocy... całkiem niedawno wyrwało mi świecę zostało to naprawione ale od tego czasu na niskich obrotach (2tys) auto delikatnie "faluje na obrotach" (podskoki o 200-300 obrotów)

Moje auto to 1.6 z 1997r

za pomoc będę bardzo wdzięczny

Opublikowano

"wyrwało mi świecę" - to znaczy że świeca została "wystrzelona" z gniazda? Jeżeli tak to może naprawa była nie za dokładna i nie trzyma ciśnienia na tym jednym cylindrze.

Opublikowano

Witam

potrzebuję pomocy... całkiem niedawno wyrwało mi świecę zostało to naprawione ale od tego czasu na niskich obrotach (2tys) auto delikatnie "faluje na obrotach" (podskoki o 200-300 obrotów)

Nie rozumiem, wyrwało świecę :mysli: Byłeś z tym autem u dentysty, czy jakiegoś kowala? Bo nie wyobrażam sobie sytuacji że świeca zostanie wystrzelona, prędzej korba bokiem wyjdzie.

Opublikowano

Może świeca była zbyt mocno dokręcona i wyrwało gwint.

Może to być problem po nieudolnej naprawie ale może też być zupełnie z nią niezwiązany.

Spróbuj zrobić nastawy podstawowe przepustnicy i diagnostykę.

Opublikowano

wyrwało mi świecę- tzn świece w czasie jazdy wyrwało z gniazda i

wypadła (mechanik powiedział że była za luźno dokręcona)

wszystko dokręcił i jak jadę na 2tyś zaczynają podskakiwać obroty

na kom zero błędów... :wallbash:

ps. kto miał kiedyś poloneza powinien wiedzieć że świece może wybić tak że wbijała się w maskę :tongue4:

Opublikowano

mnie też kiedyś przedarzyło sie falowanie obrotów nie wiem jak to u ciebie dokładnie wygląda ale u mnie ten problem załatwiło wgranie ponowne sterowników do przepustnicy :>