Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jakie dystanse?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A powiedzcie mi panowie dlaczego nie robi się dystansów ze stali, niby trochę cięższe ale mocniejsze??

I dlaczego te, które są na allegro są takie drogie??

Przecież budowa tych dystansów jest prosta jak budowa cepa.

Kiedyś miałem w Audi a4 takie dystanse 10mm aluminiowe kupione z allegro za 120zł na oś. Niestety po kilku miesiącach popękały i musiałem je wywalić do kosza.

Opublikowano

Obiecane foty:

6c2505ca5cac7692med.jpg

9fdcb529593a0d12med.jpg

7c619b9009b157femed.jpg

b5608d7cc22a07e1med.jpg

Pozdro :hi:

17x......" masz u siebie, że na dystansach 17/20 mm siedzi Ci praktycznie równo z nadkolem?

Opublikowano
  • Autor

Obiecane foty:

6c2505ca5cac7692med.jpg

9fdcb529593a0d12med.jpg

7c619b9009b157femed.jpg

b5608d7cc22a07e1med.jpg

Pozdro :hi:

17x......" masz u siebie, że na dystansach 17/20 mm siedzi Ci praktycznie równo z nadkolem?

7,5

Opublikowano

Czyli na 18x8" na tylnej ośce powinno ładnie wyglądać 15 mm :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cuber a te Twoje dystanse są przelotowe czy przykręcane? Bo zima się kończy i bym powiedział kumplowi, żeby mi przywiózł z niemcowni H&R na tył 15-17mm, przód 10-13mm :wink4:

Opublikowano

Designer a jakie szerokie masz opony na tych 17". Bo ja tez zastanawiam się nad dystansami ale nie wiem jakie. Mam też felgi 17" a opony 235/45 - trochę szerokie i nie wiem

Opublikowano

No wiec ja mam u siebie 18x8 nawinieta oponka 225/40 ET 46 i tak, przod 17mm tyl 21mm jest idealnie :)

Co do dystansow to zalezy tez jaka opone nawiniesz, czy zrobisz "balona" czy ja "naciagneiesz" czy masz konkretna glebe czy delikatna, chodzi o to zbey ladnie wspolgralo i wygladalo, nic nie tarlo :) Pozdro

Opublikowano
  • Autor

Designer a jakie szerokie masz opony na tych 17". Bo ja tez zastanawiam się nad dystansami ale nie wiem jakie. Mam też felgi 17" a opony 235/45 - trochę szerokie i nie wiem

Też mam 235/45 także śmiało :good:

Opublikowano

Dzięki , no trzeba będzie próbować.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie podpowiedzcie mi jakie najlepiej zapodać dystanse do mojej furmanki?? Felga 17" opony 235/45 zawias normalny :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Panowie podpowiedzcie mi jakie najlepiej zapodać dystanse do mojej furmanki?? Felga 17" opony 235/45 zawias normalny :mysli:

Jakie ET?

Opublikowano

Dobre pytanie ale chyba 45

Felga ori wzór s-line

Opublikowano
  • Autor

Dobre pytanie ale chyba 45

Felga ori wzór s-line

No to pewnie 43 :>. Ja mam na zimę takie same felgi i mam na przodzie 17 mm a na tyle 20 mm - fotki w tym topicu :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Designer miałem na mysli te felgi, luknij w tym temacie http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avf_nowe_foty_po_wymianie_zderzaka_na_sline_mozna_pociskac_ciezkie-t84073.0.html

ale skor ET jest podobne to takie jak ty masz dystanse powinny mi podejść bez problemu

Gdzie kupiłeś i ile wyszło ze śrubkami??[br]Dopisany: 25 Marzec 2010, 01:32_________________________________________________Panowie co mówicie brać te dystanse na tył do B6 i felgi 17" ET 45??

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=973200144

Jak na cenę ze śrubami to chyba nie jest źle nie??

Opublikowano
  • Autor

Sorki że długo nie odpowiadałem, ale właśnie u tego usera z allegro kupiłem swoje dystanse. Przy ET45 będą pasowały na 100% i nic nie powinno obcierać :good: Jakościowo są bez zarzutów także kupuj bo wiosna pełną gębą i trzeba niuńce jakiś prezencik sprawić :wink4:

Alleluja :notworthy:

Opublikowano

Skoro go polecasz to zamówienie bedzie dzisiaj zrealizowane, ciekawe ile mi zawoła za wysyłkę do UK :mysli:

Stwierdziłem, ze 17mm bedzie wystarczające tym bardziej, ze mam standart zawieszenie :disgust: przy 20mm chyba by mi tarło.

Wymiary piasty w naszych furmankach to 57.1 tak jak kolo ma podane?

Opublikowano
  • Autor

Skoro go polecasz to zamówienie bedzie dzisiaj zrealizowane, ciekawe ile mi zawoła za wysyłkę do UK :mysli:

Stwierdziłem, ze 17mm bedzie wystarczające tym bardziej, ze mam standart zawieszenie :disgust: przy 20mm chyba by mi tarło.

Wymiary piasty w naszych furmankach to 57.1 tak jak kolo ma podane?

Skoro ja mam 1BE i mi nie trze to u Ciebie też nie powinno, ale zrób jak uważasz. Wymiaru piasty mu nie podawałem tylko jakie auto i rozstaw śrub.

Powodzenia

Opublikowano

No i właśnie w tym szkopuł sprawy, ze ty masz zawias s-line a ja zwykły ;( i na uskokach może mi ocierać. Czy może sie myle?? :mysli: Nie chce przedobrzyć bo przedobrzyć znaczy zj***ć :decayed: Czyli co? proponujesz zebym zakupił 20 mm czy 17mm?? Dodam ze twój stoi super :good:

Te co ty kupiłeś to jak je masz przykręcane?? na oddzielne śruby czy tylko na dłuższe śruby??

Opublikowano

No i właśnie w tym szkopuł sprawy, ze ty masz zawias s-line a ja zwykły ;( i na uskokach może mi ocierać. Czy może sie myle?? :mysli: Nie chce przedobrzyć bo przedobrzyć znaczy zj***ć :decayed: Czyli co? proponujesz zebym zakupił 20 mm czy 17mm?? Dodam ze twój stoi super :good:

Te co ty kupiłeś to jak je masz przykręcane?? na oddzielne śruby czy tylko na dłuższe śruby??

Standardowy zawias jest wyżej i jeśli nie wozisz w bagażniku miechów z cementem to nie powinno obcierać. Najlepiej zmierz sobie odległość felgi do krawędzi nadkola, to m/w będziesz wiedział ;) i pamiętaj żeby nie przesadzić, bo co z tego jak tył będzie równo a przód schowany...