Piotrek87 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Myślałem nad zrobieniem wyświetlacza który pokazywałby spalanie i inne informacje które są na standardowym FIS. Na jakiej zasadzie to działa, na FIS podawane jest z ECU obliczone spalanie, czy dopiero FIS to oblicza?
Xris Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 o ile dobrze pamiętam to procesor w liczniku to wszystko oblicza na podstawie sygnału z ECU
Piotrek87 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2009 o ile dobrze pamiętam to procesor w liczniku to wszystko oblicza na podstawie sygnału z ECU No tego się obawiałem, to bardzo komplikuje sprawe bo trzeba by znać sposób obliczania
pox Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Z tego c sie oriętuje, to ECU podaje sygnał z czasem trwania wtrysku, na tej podstawie obliczane jest ilość zużytej benzyny. Po przeliczeniu względem drogi pokazywane jest spalanie na 100km
janjazda Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 a chwilowe spalanie pokazywane jest na vag'u, jak się wejdzie w licznik właśnie, tylko nie pamiętam dokładnie która to grupa
DeeJay_Kill Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Piotrek - jeśli chcesz tylko zgłębić wiedzę na ten temat, to najlepiej poszukać na elektrodzie, natomiast jeśli myślisz nad praktycznym zastosowaniem - uwierz mi - zainwestuj w licznik z FIS'em i będziesz zadowolony - ja swój kupiłem za 120 zł z wysyłką
janjazda Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Piotrek - jeśli chcesz tylko zgłębić wiedzę na ten temat, to najlepiej poszukać na elektrodzie, natomiast jeśli myślisz nad praktycznym zastosowaniem - uwierz mi - zainwestuj w licznik z FIS'em i będziesz zadowolony - ja swój kupiłem za 120 zł z wysyłką skąd tak tanio wyrwałeś?? :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi