Ksiezyc Opublikowano 24 Maja 2007 Opublikowano 24 Maja 2007 przegladalem sporo tematow,ale nie znalazlem nic podobnego. problem polega na tym, iz ww klima niedziala samochod kupilem z niedzialajaca klima.tak wiec pojechalem na warsztat,gdzie uzupelnili mi czynnik, a klimy jak nie bylo tak nie ma.najpierw lecialo tylko zimne,jako ze byla zima to w warsztacie przestawili mi(przy nogach pasazera odkrecili plastik) na cieple powietrze.po wlaczeniu przycisku "snieg", ikonka na panelu wlacza sie. czy klima sie wlacza? (sadzac po ikonce na panelu to chyba tak)podnoszac maske,to ja nie slysze zeby sie cokolwiek wlaczalo nowego(mechanik sprezarke[chyba sprezarke] podlaczyl kabelkami pod aku i powiedzial,ze "klima sie zalacza").na climatronicu sprawdzilem kanal 56 (przez jakies 2 sekundy wyskoczyla wartosc 32, pozniej 20), na kanale 57 (wartosc 19) - te kanaly obserwowalem przez jakies 30 sekund. powiedziano mi,ze przyczyn mam szukac w panelu (wyswietla wszystko dobrze czy mimo to moze byc zepsuty?) lub w sterowniku. co mam zrobic?pojechac,zeby mi podlaczyli gdzies pod vag'a? czy to da mi odpowiedz co jest zepsute?nie bardzo sie na tym znam,wiec wolalem przedstawic cala sytuacje po kolei jak bylo chcialbym sie troche o tym dowiedziec, bo nie chce zeby mi wymieniali pol samochodu jak huburowi.prosze o pomoc
wojtek26 Opublikowano 25 Maja 2007 Opublikowano 25 Maja 2007 Sprawdź błędy klimatronika na orum są wszsytkie kody z opisem i bedziesz wiedział co sie dzieje albo pojedź na pełną diagnostyke. A dlaczego mechanik coś przestawiał żeby leciało cieple powietrze. Wygląda to na uszkodzone silniczki regulujące klapy
Ksiezyc Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Opublikowano 25 Maja 2007 Sprawdź błędy klimatronika na orum są wszsytkie kody z opisem i bedziesz wiedział co sie dzieje albo pojedź na pełną diagnostyke. A dlaczego mechanik coś przestawiał żeby leciało cieple powietrze. Wygląda to na uszkodzone silniczki regulujące klapy no z tymi silniczkami,to sie zgadza.ale powietrze jest jak z normalnych nadmuchow, a nie z klimatyzacji.mialem zimne powietrze,poprzestawial na cieple bo byla zima.po co mi w zimie zimne nadmuchy? sprawdzalem te bledy na kanale 56 i 57,wartosci chyba sa wporzadku.mozesz mi podpowiedziec ktore jeszcze w moim przypadku maja znaczenie? znalazlem te kody,ale nie bardzo moge sie nimi posluzyc
YATES Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Może ktoś ma link do opisu tych błędów klimatronika,bo naprawdę nie mogę tego znależć
Gość spedyt Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Może ktoś ma link do opisu tych błędów klimatronika,bo naprawdę nie mogę tego znależć Na samym początku działu jest podpięte
adamq Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 YATES http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,70.0.html
YATES Opublikowano 24 Lipca 2007 Opublikowano 24 Lipca 2007 Dzięki chłopaki.Dwa błedy znalazłem ale tam nie ma opisu do 49,3.
Rekomendowane odpowiedzi