Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Nie działa mi podgrzewanie pleców w fotelu kierowcy... :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie.

Dziś stwierdziłem, że nie działa mi podgrzewanie pleców w fotelu kierowcy - u pasażera wszystko w porządku (ta dyskryminacja mnie o ból głowy przyprawia :) ).

Czy ktoś miał z takim problemem do czynienia lub też ktoś wie może jakie mogą być przyczyny?[br]Dopisany: 18 Grudzień 2009, 20:59_________________________________________________Tak sobie myślę, że skoro siedzisko działa prawidłowo, to może coś w fotelu tylko, gdzieś na stykach...

Opublikowano

Pewnie z mata grzewczą w opraciu cos nie tak , poszukaj na forum bo sa podobne tematy :gwizdanie:

Opublikowano

nie tyle w oparciu co w siedzeniu (bardzo czesto sie tam przepalaja) i zostal przerwany obwod, dlatego nie grzeja plecy i napewno nie grzeje tez srodkowa czesc siedzenia, tylko grzeje siedzenie na okolo, jest bardzo dobry opis na forum jak to naprawic ale niestety jest duzo roboty z tym i trzeba duzo cierpliwosci :decayed:

Opublikowano

kolego ja mam ten sam problem :(

Opublikowano

ja wlasnie jestem po naprawie, zaras wam wrzuce fotki jak sprawdzic ktora mata jest uszkodzona jak sa polaczone obwody grzewcze i tp napewno ulatwi naprawe[br]Dopisany: 20 Grudzień 2009, 10:03_________________________________________________a wiec tak nie bede opisywal jak wyciagnac fotel z auta.... bo jest bo bardzo proste....

i jak rozebrac fotel bo tak jak wyzej pisalem jest w warsztacie co i jak,

wiec zaczynamy:

tak sa umiejscowione maty w fotelu

fotelmaty.th.jpg

zeby bylo latwiej zrozumiec mate nr 2 wyglada ona tak:

matan.th.jpg

jak sa podzielone uklady grzewcze w fotelu

fotelobwody.th.jpg

jak sprawdzamy ktora mata jest uszkodzona

sprawdzamy.th.jpg

miejsce przepalenia sie maty w moim przypadku

miejsce.th.jpg

ja u siebie montowalem ori maty razem z calym okablowaniem i wszystkim...... wszystko tak jak jest w ori grzanych fotelach i mialem do czynienia z trzema kompletami mat i w dwoch kompletach przepalone maty byly wlasnie w tych miejscach

mam nadzieje ze sie nigdzie nie pomylilem i ze opis pomoze komus w naprawie grzania w fotelach bo przy tych temperaturach co taras mamy to :gwizdanie:[br]Dopisany: 20 Grudzień 2009, 11:02_________________________________________________o i jeszcze to

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_abc_naprawa_podgrzewania_w_fotelach_przednich-t23888.0.html

Opublikowano

dropsone, wielkie dzięki!

Choć u mnie nie grzeją plecy, zaś środek siedziska na 100%, mam cieplutki :).

Opublikowano

ja mam tak z fotelem pasazera ale tam nie grzeje ani siedzisko ani plecy ;/

Opublikowano

ja mam tak z fotelem pasazera ale tam nie grzeje ani siedzisko ani plecy ;/

użyj opcji szukaj to znajdziesz odpowiedź, pozatym juz w tym temacie po schemtach mozesz dojść do tego co jest problemem :gwizdanie:

Opublikowano

no rozumie tylko wlasnie chodzilo mi o to ze mi obie tam nie grzeja :)

dzieki i bede to chytac :D

Opublikowano

hmmmmmmmmm chyba moje foto i opis mowia wszystko....... ale jezeli nie to wal smialo napewno postaram sie pomoc