Vaako Opublikowano 20 Grudnia 2009 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwny problem podczas zapalania. Auto odpala od pierwszego kopa ale dosyć długo kręci zanim zapali (jakieś 5-6 sekund). Teraz ciekawostka, kiedy zgaszę silnik i po kilku chwilach zapalam jest normalnie, zapala szybko (w 1 sekundę). Wystarczy, że auto postoi jakieś 10-15 minut i znów długo "chechła". Pytanko moje sprowadza się co to może być. Problem jest stały niezależnie od temperatury (teraz nawet przy -15C tak samo). Czy może to być coś że nie podaje paliwa od razu jak powinno? Filtr paliwa mam wymieniony niedawno, pompa paliwa ma niecałe 2 lata. Proszę o sugestie.
peresik20071 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witam ja mam to samo tylko nie ma chetnych do podpowiedzi ;( VAAKO jak dojdziesz co to bylo to napisz
mirek31071977 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Panowie a jak tam wasze akumulatory?Pompę paliwa też warto sprawdzić.
GRYFI Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 wygląda na to że układ zasilania w paliwo się zapowietrza. auto chwilę postoi i musi pociągnąć paliwo aż ze zbiornika
Vaako Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2009 Panowie a jak tam wasze akumulatory?Pompę paliwa też warto sprawdzić. Aku powinien być ok (ma 2 latka). Zawsze odpala za pierwszym razem (tylko długo). Pompa paliwa zmieniana nie cale 2 latka temu na Boscha ( nie jeżdżę na rezerwie, tankuję na BP). Co do VAGa dopiero po świętach dam radę wrzucić. Co do zapowietrzania się jak to sprawdzić tak tłumacząc prosto dla laika?
Rekomendowane odpowiedzi