gzrybol Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witam Koledzy napiszcie jak uporać się ze skrzypiącym siedzeniem, nie stuka, tylko słychać jak by sprężyny w oparciu, jak zdemontować poduchę?
soolek Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 A jesteś pewien, że to sprężyny w oparciu? Faktycznie skrzypi jak się mocniej opierasz, ale wydaje mi się, że to szyna fotela. Przynajmniej u mnie od czasu do czasu coś takiego występuje. Poruszyłem siedzieniem przód-tył i ustało. Zobaczymy na jak długo. 1
gzrybol Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Kupiłem drugi fotelik na allegro jest 14 dniowa gwarancja nie mam siły sie z tym męczyć reszce kupie kolumnę kierowniczą bo tez skrzypi a to jest normalnie irytujące. Smarowałem już wszędzie i nic
czaki22 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 a czym niby smarujesz? fotej mi sprzykpiał w pewnym polozeniu wyskosci w b5 obniz zmien wysokosc i sprawdz
gzrybol Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Już wszystkiego próbowałem, smarowałem białym smarem, a skrzypi w każdym położeniu, skrzypią jakby sprężyny a kierownica to już kosmos zaczynam mieć dość tego w fiacie 125p nie skrzypiała kiera ani siedzenia
zbychzz Opublikowano 30 Grudnia 2009 Opublikowano 30 Grudnia 2009 to powinno pomóc http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t44003.0.html;highlight=siedz
Farszu Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 u ojca w a4 b5 też skrzypiało wyjelismy fotel zdjelismy tapicerke popsikalismy białym smarem a w kilku miejscach gdzie pret powycierał farbe dalimy izolacje parcianą i od roku cisza
s---r Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Też mam ten problem! Raz coś skrzypi, potem długi czas nie.... WD40 gdzieś zaaplikuje tylko jeszcze nie wiem gdzie. I bez wyciągania fotela raczej się nie obejdzie....
gzrybol Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam Też bym tak zrobił ale nie wiem jak zdjąć poduche która jest w siedzeniu.
UnclePL Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 ja tez mam ten sam problem, cos skrzypi w siedzeniu jak przesune do przodu a potem do tylu to przestaje na jakies pare godzin a pozniej znow na nierownosciach sie odzywa i musze znow przesunac do przodu i do tylu i jest na pare godzin spokoj... posmarowalem zwyklym smarem te szyny co sie przesuwa fotel... i nic nie pomoglo jak zrobi sie sucho i snieg sie roztopi to sprobuje czegos innego tylko cholera nie chce zabardzo fotela wyciagac i bede szukac jakiegos innego sposobu...
Rekomendowane odpowiedzi