mariusz1890 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Mam problem z moją niunią, a mianowicie 2 dni temu na dworze było około minus 14 C .samochód rano odpalił bez problemu ,po przejechaniu 5km silnik przestał równo pracować i zgasł . Po wielu próbach odpalenia nic z tego nie odpalił , podejrzewałem ,że to paliwo zamarzło po wyciągnięciu filtra paliwa (filtr wymieniany jakieś 3 miesiące temu), niebyło tam ropy . Po ogrzaniu samochodu w garażu sprawdzalem czy pompa która jest w zbiorniku pompuje paliwo do filtra paliwa, pompa pompuje ropa sika ,co teraz waszym zdaniem musze zrobic żeby silnik odpalil kręcic rozrusznikiem aż sie odpowietrzy samoczynnie i odpali z góry dziękuje za jakieś pomysły
Dev Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 układ nie jest zapowietrzony prawdopodobnie jest w nim woda i jest problem z odpaleniem zdejmij przewód zasilajacy od filtra do wtrysków i przelej czystą ropą zdejmij powrót i zobacz w jakim stanie jest ropa i czy jest w nim woda
mariusz1890 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 jutro zrobie tak jak proponujesz próbowalem ten wezyk zasilający scągnac ale sciągnelem go przy filtrze paliwo leci dlaczego uważasz ze układ sie nie zapowietrzył jak w filtrze paliwa niebyło paliwa.....[br]Dopisany: 22 Grudzień 2009, 20:23_________________________________________________samochód odpalił pomógl ciepły garaz, i naładowany aku temat zamknię :>ty
Rekomendowane odpowiedzi