Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Silnik nie może odpalic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z moją niunią, a mianowicie 2 dni temu na dworze było około minus 14 C .samochód rano odpalił bez problemu ,po przejechaniu 5km silnik przestał równo pracować i zgasł . Po wielu próbach odpalenia nic z tego nie odpalił , podejrzewałem ,że to paliwo zamarzło po wyciągnięciu filtra paliwa (filtr wymieniany jakieś 3 miesiące temu), niebyło tam ropy . Po ogrzaniu samochodu w garażu sprawdzalem czy pompa która jest w zbiorniku pompuje paliwo do filtra paliwa, pompa pompuje ropa sika ,co teraz waszym zdaniem musze zrobic żeby silnik odpalil kręcic rozrusznikiem aż sie odpowietrzy samoczynnie i odpali :wallbash: z góry dziękuje za jakieś pomysły

Opublikowano

układ nie jest zapowietrzony

prawdopodobnie jest w nim woda i jest problem z odpaleniem

zdejmij przewód zasilajacy od filtra do wtrysków i przelej czystą ropą

zdejmij powrót i zobacz w jakim stanie jest ropa i czy jest w nim woda

Opublikowano

jutro zrobie tak jak proponujesz próbowalem ten wezyk zasilający scągnac ale sciągnelem go przy filtrze paliwo leci dlaczego uważasz ze układ sie nie zapowietrzył jak w filtrze paliwa niebyło paliwa.....[br]Dopisany: 22 Grudzień 2009, 20:23_________________________________________________samochód odpalił pomógl ciepły garaz, i naładowany aku temat zamknię :>ty