g_egorz Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 http://www.joemonster.org/filmy/21138/Zludzenia_optyczne http://www.joemonster.org/filmy/11082/Jak_powstaja_zludzenia_optyczne
domjenick Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 na takiej samej zasadzie powstaja animacje komputerowe-tylko matryce sa "przesuwane" komputerowo,a nie recznie-co nie zmienia faktu,ze jest to ciekawe zjawisko...
Andrzej88 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Podłączę się do tematu Sprawdź czy panujesz nad swoim umysłem http://www.joemonster.org/art/8030/Test--Sprawdz-czy-panujesz-nad-swoim-umyslem Patrząc na animację każdemu z nas kobitka będzie się kręcić w prawo lub w lewo, rzecz w tym aby siłą własnego umysłu spowodować, aby zaczęła się kręcić w drugą stronę. W jaki sposób to działa? To jest animacja wahadłowa - zaczyna się od momentu jak panienka ma nogę w najdalszym punkcie w lewo, a kończy gdy jej noga jest w skrajnej pozycji w prawo, a potem jest odtwarzana w odwrotnej kolejności. Kierunek obrotu zależy od tego, czy wyobrażamy sobie, że noga przechodzi przed płaszczyzną obrazka, czy za. W rzeczywistości jest to płaska animacja, ale ludzki umysł znając ten kształt, widzi go jako bryłę przestrzenną, więc wmawia sobie że tancerka kręci się w jakimś kierunku. Próbowałem, patrząc na każdy element, nawet na cycki - bez problemu da się zmienić złudzenie obrotu. Najłatwiej jest to złapać w zewnętrznych skrajnych pozycjach. Ja już doszedłem do takiego zaawansowania, że umiem na zawołanie zmieniać kierunek obrotu Wcześniej przychodziło z trudem a na samym początku też w to nie wierzyłem. Wrzuciłem to też na innyma forum i komentarze jakie się pod tym znalazły; a ja sie skupilem nad biustem i faktycznie dziala zaczela go sobie masowac ! a tak na powaznie ... to uwazam to za ladna bzdure durne to jakies hehe mi to sie nic nie udalo jedynie stracilam 5 minut filmu na tvn... Liczę, że klubowicze a4 jednak należą do tych 30%
ilo Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Widzę że temat kręcącej laski wraca http://www.a4-klub.pl/smf/ciekawy_test_na_polkule_mozgu-t18409.0.html
g_egorz Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2009 ... udało się po ok. 1 minucie... najpierw kręciła się w lewo a potem w prawo... ale w lewo znowu nie chce (5 minut) ... ... wieczorem dalsza część "testów"...
ilo Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 J tak jak pisałem w starym temacie, obracam w którą stronę chcę
Michał Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 J tak jak pisałem w starym temacie, obracam w którą stronę chcę ja też o koorwa chyba jestem geniuszem :decayed:
domjenick Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 :polew: :polew: stary numer,a wszyscy mysla,ze sila woli to zmieniaja-im dluzej ogladasz filmik z tancerka-obrazy sie zmieniaja sekwencyjnie ,a Ty myslisz,ze robisz to silą woli-ona stoi raz na prawej nodze,raz na lewej i sie kreci co jakis czas w prawo,potem w lewo-wmawiamy sobie,ze to sie dzieje siłą woli...
route Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Tez opanowałem ta laskle, kreci sie w ta strone co ja chce
akjam Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 No teraz tylko trzeba to przenieść na LIVE i niech wszystkie laski się kręcą tak jak chcemy... :kox:
Thom4s Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Świetne, kręci się jak chcę i w każdej chwili mogę to zmienić
adrianus Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 taaa jaaacha, mi sie kreci raz w prawo, raz w lewo niezaleznie od mojej woli trzeba by ze stoperem w reku sprawdzic, bo mi tez sie wydaje ze to po prostu co jakis czas sie zmienia,a Wam wydaje sie ze posiedliscie moce rodem z Matrixa
Michał Opublikowano 25 Grudnia 2009 Opublikowano 25 Grudnia 2009 taaa jaaacha, mi sie kreci raz w prawo, raz w lewo niezaleznie od mojej woli trzeba by ze stoperem w reku sprawdzic, bo mi tez sie wydaje ze to po prostu co jakis czas sie zmienia,a Wam wydaje sie ze posiedliscie moce rodem z Matrixa znaczy co? mój geniusz chooj strzelił? ;( ;(
1991Kamil Opublikowano 26 Grudnia 2009 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Nie, to jest złudzenie, na początku cały czas się wydawało, że obraca się w prawo (zgodnie z ruche wskaz. zegara), a jak się dobrze skupiłem, to przez chwilę odwrotnie itd. Trzeba sobie to wyobrazić przez i być skupionym przez chwlkę. Najlepiej jest, gdy odwraca się do nas bokiem.
Rekomendowane odpowiedzi