Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Wymiana oleju + filtr oleju i co jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okon dzięki za odpowiedź. To zamówię u nich, bo faktycznie cena niska i jeszcze dowóz tani.

Możecie napisać mi jeszcze o tym kluczu, czy będzie ok do B6?[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 11:21_________________________________________________Wiecie może jaki dokładnie model ma być tego filtra paliwa firmy knecht? Bo byłem dziś w sklepie i ekspedientka mi powiedziała że są dwa modele jeden kosztuje 240zł a drugi 140zł. Jeden ma podobno jakieś dwa wyjścia, a drugi jedno czy coś takiego. Teraz sam nie wiem jaki ma być ten filtr knechta. Proszę Was o pomoc w znalezieniu dokładnego modelu.

MANN-FILTER do AWX

Fuel

WK 853/3 x

Air

C 27 192/1

Oil

HU 726/2 x

Cabin

CU 3037

CUK 3037 z węglem

Knecht - Mahle filter do AWX

Air

LX 819

Oil

OX 143D ECO

HX 84D z automatem ZF

Fuel

KL 147D

KL 233/2 with preheating valve and cuff

Cabin

LA 93

LAK 93 z węglem

Opublikowano

endriuu

Właśnie który z tych dwóch wybrać ? :)

KL 147D

KL 233/2 with preheating valve and cuff

Opublikowano

KL 147 D bo pewnie masz bez podgrzewacza

Opublikowano

Właśnie nie wiem czy z podgrzewaczem czy bez...

Opublikowano

Kup ten tańszy i będzie OK

Opublikowano

Ok, kupiłem go za 100zł. Pasuje :)

Opublikowano

Okon dzięki za odpowiedź. To zamówię u nich, bo faktycznie cena niska i jeszcze dowóz tani.

Możecie napisać mi jeszcze o tym kluczu, czy będzie ok do B6?[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 11:21_________________________________________________Wiecie może jaki dokładnie model ma być tego filtra paliwa firmy knecht? Bo byłem dziś w sklepie i ekspedientka mi powiedziała że są dwa modele jeden kosztuje 240zł a drugi 140zł. Jeden ma podobno jakieś dwa wyjścia, a drugi jedno czy coś takiego. Teraz sam nie wiem jaki ma być ten filtr knechta. Proszę Was o pomoc w znalezieniu dokładnego modelu.

Takie na intercars wyświetliło mi modele knechta:

Knecht:

06818892 KL233/2 198,49 zł

08427965 KL147D 115,74 zł

Na przyszłośc polecam kolegę z forum TOM77.Kupowałem dwa tygodnie temu cały zestaw filtrów knechta+olej motul i jestem bardzo zadowolony :good:.Te ceny,które podałeś powyżej to jakiś kosmos :thumbdown:Pozdro
Opublikowano

Ogar z ciekawości możesz podesłać mi cenę jaką dałeś za te filtry i olej ?[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 20:46_________________________________________________Możecie mi napisać jak dużo/ czy wogóle biorą tego oleju Motul 505.01 Wasze 1.9 TDI ? Czy to nie zależy wogóle od oleju? Bo chce teraz zamówić z tej firmy w szczecinie Motula, dokładnie ta aukcja http://www.allegro.pl/item864044558_gdansk_motul_specific_5w40_505_01_5l_pompowtrys.html .

Jeździłem po serwisach samochodowych w moim mieście i wszyscy mówili żeby wlewać Castrola dlatego nie chce się potem rozczarować że coś będzie nie tak jak wleje Motula. Czy mam się wogóle o co obawiać?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ogar z ciekawości możesz podesłać mi cenę jaką dałeś za te filtry i olej ?[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 20:46_________________________________________________Możecie mi napisać jak dużo/ czy wogóle biorą tego oleju Motul 505.01 Wasze 1.9 TDI ? Czy to nie zależy wogóle od oleju? Bo chce teraz zamówić z tej firmy w szczecinie Motula, dokładnie ta aukcja http://www.allegro.pl/item864044558_gdansk_motul_specific_5w40_505_01_5l_pompowtrys.html .

Jeździłem po serwisach samochodowych w moim mieście i wszyscy mówili żeby wlewać Castrola dlatego nie chce się potem rozczarować że coś będzie nie tak jak wleje Motula. Czy mam się wogóle o co obawiać?

Pozdrawiam

a czemu nie kupisz u dzika albo wilczura z forum. masz pewnosc oryginalu.

czemu wszyscy radza castrola? bo ogladali kolorowa reklame wczoraj albo castrol im placi za zalewanie. motula moga nie znac dziadki lesne.