Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Świecący piktogram trójkąta po włączeniu świateł awaryjnych w modelu b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie może poniższe instrukcje się komuś przydadzą w ulepszaniu swoich Audiczek, jeśli tak będzie mi bardzo miło, przedstawiam sposób na migający czerwony kwadracik po włączeniu świateł awaryjnych w AUDI A4 model b5.

KROK I:

Demontujemy przycisk od świateł awaryjnych na konsoli środkowej naszego auta najlepiej przycisk jest podważyć jakimś małym śrubokrętem tylko ostrożnie, aby nie uszkodzić drewnianego dekoru deski. Zdjęcie po rozpięciu przycisku z kostki:

PHl4S.jpg

KROK II:

Gdy już mamy przycisk na wierzchu odpinamy go z kostki doprowadzającej do niego zasilanie. Następnie cienkim śrubokrętem podważamy plastikową pokrywkę przycisku z piktogramem trójkąta oraz z czerwonym kwadratem.

KROK III:

Przystępujemy do rezania przycisku według zdjęć:

PCqN9.jpg

należy przeciąć jeden z pręcików diody od podświetlenia czerwonego kwadratu. Poniżej zdjęcie po przecięciu:

Ct9Oi.jpg

KROK IV:

Przystępujemy do powiększenia małych otworów zatrzaskowych (patrz foto poniżej) tak, aby po odwróceniu przycisku do góry nogami dwie czerwone diody niegdyś które podświetlały czerwony kwadrat były u góry a nie jak dotychczas na dole.

PFGjS.jpg

PGbKJ.jpg

KROK V:

1b9xBA.jpg

Pozostawiamy element na jakiś czas, aby wysechł następnie składamy przycisk w jedną całość pamiętają o tym aby dwie diody które niegdyś podświetlały nam czerwony kwadrat były u góry, następnie wciskamy plastikową pokrywkę z piktogramem trójkąta w przycisk, tak aby powiększone przez nas małe otwory na przycisku dobrze za trzasły się na zatrzaskach pokrywce z piktogramami trójkąta i kwadratu. Gdy całość mamy złożoną pora na usadowienie przycisku w konsoli, aby wszystko było jak trzeba musimy teraz kostkę z przewodami przekręcić o 180 stopni tak aby była do góry nogami. Koleinie wciskamy w nią przycisk (nie ma możliwości aby się pomylić i inaczej włożyć kostkę jest to nie możliwe gdyż posiada ona bolce uniemożliwiające inne wsadzenie. Gdy przycisk z kostką jest wciśnięty dokujemy go na swoim miejscu w kokpicie auta delikatnie pchając do momentu gdy usłyszymy specyficzne kliknięcie. i ... gotowe poniżej dołączam zdjęcia po operacji:

Zdjęcie zrobione po wsadzeniu kluczyka w stacyjkę:

1bdWtr.jpg

Zdjęcie zrobione po zapaleniu świateł postojowych i oświetleniu kabiny pojazdu:

CznpJ.jpg

Zdjęcie zrobione po włączeniu świateł awaryjnych (udało się wychwycić moment gdy piktogram trójkąta mignął)

1vthuA.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki za opis. Niedawno wykonałem. Bardzo prosta praca, ale przede wszystkim skuteczna. Wszystko działa tak jak powinno.

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja też wykonałem :naughty: wszystko fajnie opisałeś więc poszło bez problemu. Dzięki pozdrawiam :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam ten mod szybkie wykonanie i efekt ciekawy.Od siebie dodam że nie trzeba dorabiać plastiku tylko można zamalować od wewnątrz czerwony kwadracik lakierem do paznokci.Jak myślicie wykonalne jest aby usunąć czerwony kwadrat i jakoś to na czarno zamalować,żeby w dzień nie było widać go?

Opublikowano

tez wykonalem ten mod w jakies 3 minuty super sprawa polecam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra robota :good:

Z likwidacja kwadracika bedzie ciezko, masa jest inaczej wybarwiona :(

I raczej na to ciezko ze sposobem

Opublikowano

Szkoda miałem nadzieję,że da rade zetrzeć ten barwnik jak w przypadku tarcz licznika i pomalować na czarno ale jeśli się nie da to nic i tak już wygląda to lepiej.

Opublikowano

A ja zamalowałem ten kwadracik pomarańczowy markerem z zewnątrz a bardziej wciskałem grot markera tak żeby nalać tej farby i efekt bardzo fajny. :naughty:

Opublikowano

a czy ktoś mi powie jak zrobić podświetlenie w nie ori przycisku awaryjnych

jak się nie mylę to w pasacie B5 jest własnie ten sam przycisk no przynajmniej wygląda tak samo :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo ciekawy, mini modzik :wink: