Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Jaka pompa paliwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chłopaki pomóżcie...mam a4 b6 z 2001r 1.8 T.padła mi pompa paliwa i tu mam problem.koleś który to naprawia nie może znaleść zamiennika pod ten numer tego całego układu pompy paliwa.znalazł z siemensa ale okazuje sie że on daje 3 atmosfery ciśnienia a w moim potrzebne są 4atm.czy ktoś miał już taki problem?poradzcie bo w najgorszym wypadku musze kupić ori za 1600zł :wallbash:

Opublikowano

podaj ori nr

Opublikowano

Napisz do urzytkownika SID i poproś o jednokierunkową pompę Boscha 044

lub uderzaj tu:

www.re5pect.pl

nie kupuj ori bo szkoda kasy

Opublikowano
  • Autor

to numer tej mojej ori pompy 8E0919051B.......chłopaki a ta z boscha 044 na pewno podejdzie?zakładaliście juz taką do swoich aut?czy tylko przypuszczacie że ta może być dobra?

Opublikowano

to numer tej mojej ori pompy 8E0919051B.......chłopaki a ta z boscha 044 na pewno podejdzie?zakładaliście juz taką do swoich aut?czy tylko przypuszczacie że ta może być dobra?

ja miałem taką w swojej A4 1.8T AVJ

Opublikowano
  • Autor

i wszystko było ok?

Opublikowano

i wszystko było ok?

ponad 300KM wiec myślę, że okej :polew::naughty:

Opublikowano
  • Autor

wiesz pytam bo jestem laikiem a niechce sie wpakować w niepotrzebne wydatki...jesli ona pasi to dzieki bede działał w tym kierunku

Opublikowano

wiesz pytam bo jestem laikiem a niechce sie wpakować w niepotrzebne wydatki...jesli ona pasi to dzieki bede działał w tym kierunku

dla pewności sprawdź jaką ma średnica twoja pompa i zadzwoń do sprzedawcy zapytaj się o średnicę tej konkretnej boscha 044

jak identyczne to kupuj i użyjesz seryjnego koszyczka

Opublikowano
  • Autor

przed chwilą gadałem z mechanikiem....mowiłem mu o niej i powiedział że ona nie wejdzie do tego koszyka....ale już znalazł inną ufffff...chyba będzie to grało...jak będzie gotowe to dam znać co z tego wyszło...pozdro i jakby co to wszystkim zycze udanej balangi sylwestrowej :drunk:

Opublikowano

mechanik ocenił to na oko ? :naughty:

Opublikowano

mechanik ocenił to na oko ? :naughty:

wiesz,jak jest-mial jedna na magazynie-jeszcze zarobi na niej,wiec powiedzial,ze zadna inna,oprucz tej,co ma -po prostu tam nie wejdzie bez grubszego rezania... :wink4:
Opublikowano
  • Autor

no niby tak tylko że jeszcze do dzisiaj sam mówił że nigdzie nie mioże znalesc i że jak mam jakiś dostęp to też mam szukać.no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.niby coś już ma i dzis ma byc gotowe...zobaczymy.3majcie sie

Opublikowano

Witam,

Napisz jeszcze jaki masz objaw że padła pompa paliwa. U mnie kiedyś strasznie burczało w okolicy baku, mechanik stwierdził, że pada pompa, ale po zmianie filtra ( dzięki podpowiedzi kolegi Poźka ) okazało się, że jest gitara.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

Napisz jeszcze jaki masz objaw że padła pompa paliwa. U mnie kiedyś strasznie burczało w okolicy baku, mechanik stwierdził, że pada pompa, ale po zmianie filtra ( dzięki podpowiedzi kolegi Poźka ) okazało się, że jest gitara.

Pozdrawiam

hehe u mnie ta sama sytuacja całe szczęście że są takie Poźki i forum bo te mechaniki to niech ich @^@^^^@#@#!!!

Opublikowano
  • Autor

objaw miałem taki że w trakcie jazdy auto po prostu zgasło.i niedało sie zapalić...zatargałem go do elektro mechanika.podpiął pod kompa i okazało sie ze jakiś przekażnik wypaliło.przy odbiorze powiedział mi ze głośno chodzi pompa i że za niedługo może dokończyć swój żywot...gdy pojechałem do domu.auto zgasilem a za 2 godz chciałem znowu gdzieś jechać i już nie odpalił.znowu go zatargałem do niego i stwierdził ze ta pompa musi byc w gorszym stanie niz myslał i że ją trzeba wymienic..no i wymienił i wyczyscił bak bo troche brudu tam było i prawdopodobnie ten brud był przyczyną padnięcia tej pompy bo takie małe łopatki wirnika w pompie były troche pokrzywione..no i tyle..auto narazie jezdzi...zobaczymy

Opublikowano

najpierw zblokowało pompe i padło zabezpieczenie, badz wlasnie przekaznik, teraz pompa

• 5 lat później...
Opublikowano

mam podobny problem audi a4 b6 1.8t quattro 150km AVJ zgasl mi podczas jazdy,pierwsze ogledziny spalony bezpiecznik ten 40amp kolo podszybia pod maska i ten maly 20 amp numer 28 w tabeli niby od pompy kolo kierowcy.

Pompa powietrza robila zwarcie zostala wymieniona bezpieczniki rowniez niby ok pompe paliwa slychac ale podczas jazdy znowu zgasl .Bezpieczniki cale prad w kostce od pompy jest ale pompa nie pracuje i teraz mam pytanie czy to pompa paliwa robi sobie jaja czy padla i co jest na tym bezpieczniku 40amp poza pompa paliwa i pompa wtornego powietrza