Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Opadające nawiewy - fotostory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem pewnie błahy i większość sobie sama radzi z tym, ale dla tej mniejszości może być to przydatne. Niektórzy tak jeżdżą z opadającymi nawiewami i się denerwują a tak będą wiedzieć jak to zrobić. :wink4:

A więc tak:

Podważamy kratkę z prawej lub z lewej strony i drugą ręką próbujemy w tym samym czasie ją wyciągnąć. Jeśli nie wychodzi można spróbować z przeciwnej strony. :decayed:

p1120450600x337.jpg

Następnie wyjmujemy z boku kratki blaszkę (UWAGA! jak masz popękane ręce to uważaj żebyś się nie naciął... dosyć ostre są :gwizdanie:)

p1120454600x337.jpg

Wyginamy obydwie końcówki blaszki tak jak na zdjęciu ale tak z głową, żeby nie przegiąć.

p1120455600x337.jpg

I to cała filozofia. :cool1: Bo ogólnie nie ma czegoś takiego, że zawiesisz na kratce zapach samochodowy a kratka nie będzie miała "siły", żeby ją utrzymać. Nawet na nierównej drodze musi się trzymać.

Miłego grzebania! :kox:

Opublikowano
:mysli: Ciekawe muszę spróbować bo mi kratka właśnie opada pod ciężarem zapachu samochodowego
Opublikowano

Szczerze to nigdy mi to nie przeszkadzało że opada kratka nawieu ale właśnie zaczęło :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Hehe, teraz wiesz, że idzie to naprawić, dlatego ci przeszkadza :tongue4: a ja tak ogólnie z nudów, poszedłem do garażu bo mówię sobie "coś muszę wykombinować" to pomierzyłem, to posprawdzałem, tu, tam i naglę kratki mi się przypomniały, a że aparat zawsze mam ze sobą i nie przypominałem sobie, żeby taki temacik był to stwierdziłem, że zrobię małe fotostory :decayed:

Opublikowano
  • Autor

czyli problem w miarę popularny :decayed: przy okazji, jak już wyciągacie te kratki to możecie je wykąpać. :tongue4: Nie zły syf tam się zbiera - plack + kurz :good:

Opublikowano

Ja juz tak tez probowalem i mi nic niedalo wiec wziolem tam obok tej blaszki co na foto przykleilem z jednej str maly centymetr uszczelki do okien i....

BOMBA jest dobrze cisza nic nie lata i sie trzyma tak z delikatnym oporem bez wplywu na estetyke!

Opublikowano

Robiłem dzisiaj te kratki i proponuję końcówki tych blaszek wyprostować tak żeby pozostał sam trójkąt a następnie zagiąć kombinerkami końcówki z każdej strony po ok 5mm w taki sposób jak oryginalnie. Wtedy szczyt trójkąta będzie bardziej wystawał poza nawiew a o to chodzi. I nie potrzeba nic podklejać ani nic innego a trzyma się mocno.

Opublikowano
  • Autor

a ktoś pisze o jakimś podklejaniu? ja moim sposobem robiłem prawie w każdej a4 i w nie tylko swoich i jest elegancko. Ale każdy robi jak chce :wink4:

Opublikowano

Juz bez linczu

ja siebie tez wygiolem a oprucz tego z jenej str.przyglejilem taka cieniutka gabeczke 1cm.bo skrzypialo. :confused4:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

u mnie na starych kratkach :good: na nowych zapach nie bardzo już sie trzyma :disgust: byc moze te blaszki juz wypracowane jakies :mysli:

Opublikowano

No to biorę się dzisiaj za swoje kratki, bo Ambi Pur trochę waży... :>

Opublikowano

dziękuję za pomoc. :D jest to banalny sposób, lecz ja zaliczałem się do tych co potrafią się zaciąć :embarrassed: ale teraz nawiewy trzymają się miejsca pomimo ciężkich odświeżaczy.

Opublikowano

ale jaja :kox: jutro sie zabieram za wyginanie blaszek :good:

Opublikowano

A u mnie nie ma tej blaszki :(

Nie ma ktoś na sprzedaż? ;-)

Opublikowano

WoW!!! Działa!! :> Dzięki Ci wielkie za to :D :D

Moja pierwsza samodzielna naprawa samochodu :embarrassed:

Ale cóż - tylko tyle mogę zrobić za pomocą mego wypasionego sprzętu - młotka i śrubokrętu ;)

Jeszcze raz ogromne dzięki za ten opis :):notworthy:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również po zabiegu :good: jakoś mego luźne też jeszcze nie były ale ciężki odświeżacz troche ciążył;p.. w sumie nie przeszkadzało mi to do czasu aż zobaczyłem ten temat, polecam :cool1:

Opublikowano

Użyj głowy i zrób sobie :> Naprawdę sposób magiczny i wymagający nie małych umiejętności manualnych, w każdym bądź razie przy okazji podginania blaszki sie pochlastałem że tylko jeden nie opada. :) opis fajny szczegółowy ale raczej na to to każdy powinien sam wpaść posiadając bądź co bądź 10 letni samochód
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Użyj głowy i zrób sobie :> Naprawdę sposób magiczny i wymagający nie małych umiejętności manualnych, w każdym bądź razie przy okazji podginania blaszki sie pochlastałem że tylko jeden nie opada. :) opis fajny szczegółowy ale raczej na to to każdy powinien sam wpaść posiadając bądź co bądź 10 letni samochód

co ty taki krytyczny jesteś?

:polew:

Opublikowano

co ty taki krytyczny jesteś?

:polew:

Właśnie :tongue4: A swoją droga co to ma za znaczenie czy auto ma 10 lat czy np. 2 lata ? :P

Opublikowano

To że przy 10-cio letnim jest więcej do pracy