ALEX_D Opublikowano 31 Grudnia 2009 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Witam Czy olejem o tych oznaczeniach moge zalac manualnego AWXa G 052 182 A2?? Czy olej do skrzyni DSG moze tez byc wlany do manuala czy nie? czekam pilnie na info alexd PS: a to dlatego ze 2jeczka ciezko wchodzi (
OLO_GDA Opublikowano 31 Grudnia 2009 Opublikowano 31 Grudnia 2009 w pierwszej chwili napisalem ze nie, ale sumie chwile sie zastanowilem i DSG to przeciez skrzynia manualna tylko sterowana komputerowo... wiec... cholera wie. a po co tak kombinowac? czy nie lepiej zalac tym czym trzeba? olej spelnia w kazdej skrzyni wiele zadan i ktos kiedys dlugo myslal nad tym jaki bedzie do niej najlepszy. po co sie z nim kłocic??
ALEX_D Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2009 Oczywiscie kolego ze masz racje kupic orginal i zaplacic duzo to kazdy potrafi.. natomiast te same oleje przeciez zalewaja w SKODZIE, SEACIE i VW a sa tansze... Jak ktos kiedys powiedzial MASZ AUDI TO PLAC ) ale ja sie z tym nie do konca zgadzam i dlatego stad moje zapytanie. Mysle ze nie jedn skorzystal by z tanszego rozwiazania )) A co najdziwniejsze ze pod tym numerem wyskakuje z grupy VW - AUDI olej wlasnie do manualnych skrzyni biegow a jako SKODA pisze juz ze do AUTOMATYCZNYCH... Wiec domyslam sie ze powinno byc to samo ale chcialem zapytac szpecow z tej dziedziny bo ja laik jestem Olej ktory podalem poprostu jest tanszy o polowe !!! Wiec prosze GURU o odpowiedz... pozdrowionka
OLO_GDA Opublikowano 31 Grudnia 2009 Opublikowano 31 Grudnia 2009 wiec najprosciej byloby spojrzec np do instrukcji jakie normy musi spelniac olej ktory masz wlac do skrzyni. na pewno kilku producentow posiada odpowiedni olej w swojej oefrcie i kupisz go nie za pol a za 1/3 ceny zapewne. bo nie w ASO.
Daimos Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam Czy olejem o tych oznaczeniach moge zalac manualnego AWXa G 052 182 A2?? Czy olej do skrzyni DSG moze tez byc wlany do manuala czy nie? czekam pilnie na info alexd PS: a to dlatego ze 2jeczka ciezko wchodzi ( kup ori w aso, albo Castrol TAF-X z pewnego źródła
ALEX_D Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2010 OLO_GDA wlasnie w tym caly problem ze nie mozna wlac byle czego- masz racje ze firm jest wcholere ale jak wlejesz cos to tak jak bys wogole nie wymienial oleju.. Ja chcialem dobrze i wymienilem na Magnetii Marelli 75W90 tak jak powinien byc i jest gorzej niz przed wymiana a to NOWY OLEJ !!! Wiec jednak wybor konkretnego oleju ma Wielkie znaczenie. Dzieki za info wleje teraz jako TESTOWY CASTROL TAF-X i poinformuje o rezultatach czy zdal egzamin ) pozdrawiam alexd
Rekomendowane odpowiedzi