Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Dwa typy spryskiwaczy w zderzaku, czemu są różne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio trochę wszedłem w temat spryskiwaczy, bo chcę rezać u siebie i w końcu doszełem do tego że są dwa typy w autach po lifcie

w przypadku A nie musiał bym zmieniać zderzaka bo pokrywka po prostu opiera się o zderzak

w przypadku B zderzak musi iść do zmiany bo jak widać ma miejsce na pokrywkę spryskiwacza

rozwiazanie A było by wtedy dużo tańsze.....

Ale czy to jest oryginalne? czy takie dwa typy wychodziły ot taks obie widzimisie z lini produkcyjnej?

nie sądzę w sumie, na początku myślałem ze jest podział te wystające przedliftow a te płaskie poliftowe ale patrząc po necie jednak się mylę więc może mi ktoś to wyjasni :)

beznazwy1u.jpg

Opublikowano

na początku myślałem ze jest podział te wystające przedliftow a te płaskie poliftowe ale patrząc po necie jednak się mylę więc może mi ktoś to wyjasni

dobrze myślałes i sie nie mylisz :decayed:

Sprawdziłem w Etce i jest tylko jeden rodzaj zaslepek ( nakładka) na spryskiwacze do zderzaka po lifcie i równiez jeden do przedliftów :gwizdanie: wynika ze A to przedlift a B to polift :wink4: i nie ma mowy o tym aby były dwa rodzaje sprysków w polifcie

zdjecie A to przedlift

zdjecie B to polift

ps. wrzuc fotke całego przodu audicy z fotki A , widac nawet na tym zdjeciu że ta niebieska ma zderzak przedliftowy :wink4:

Opublikowano

Ten pierwszy co pokazałes to wersja USA, a tam były tak dziwnie składane te polifty :wink4: wszystko wersja po 99 a zderzaki z przedliftów

Opublikowano

czyli muszę kupić zderzak :(

Opublikowano

czyli muszę kupić zderzak :(

Jesli chcesz mieć wszystko jak powinno być w originale to tak, ale chłopaki rezali uniwersalne spryski w zderzaki w których nie było otworów pod spryski i po złozeniu wszystkiego wyglądają jak w wersjach przedliftowych :good:

Zobacz do wątku autka Mrogala czy Rafalekxa :good:

Opublikowano

ale powiem Ci że chiał bym pełen ori :gwizdanie:

muszę to przemyśleć

Opublikowano

ale powiem Ci że chiał bym pełen ori :gwizdanie:

muszę to przemyśleć

Ori są ładniejsze w wersji poliftowej :kox: U siebie takie zrobiłem :decayed:

Opublikowano

ładniejsze i owszem ale robiąc takie z przedlifta oszczędzę min 500zł :mysli: a to już trochę jest

Opublikowano

ładniejsze i owszem ale robiąc takie z przedlifta oszczędzę min 500zł :mysli: a to już trochę jest

Malowanie Ci odejdzie, ja i tak musiałem zderzak malować, więc przy okazji spryski zakupiłem w cenie tych nie ori :decayed:

Opublikowano

no a do tego ciężko o zderzak do polifta ze spryskami :)

Opublikowano

no a do tego ciężko o zderzak do polifta ze spryskami :)

Czyli chyba juz wiesz którą droge obierzesz :naughty:

Rezaj nie ori na przykładzie Mrogala :good:

Opublikowano

no raczej tak.... zobaczę w ololicy za zderzakami, jak coś będzie ot wtedy się zastanowię a jak nie to rezam przedlift sprysk

Opublikowano

no to jedziem :cool1:

fotki do "A" mam z:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11013368 - niby 01r więc 100% polift

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11072346 - 99r w środku polift do tego zderzak s4 (tutaj być może dlatego są przedliftowe spryski)

Wracając do tematu

Pierwszy, zderzak tylni i przedni wyglądają na przedliftowe :gwizdanie: pozatym to wersja z USA

Drugi , jakis skaldak z zderzakiem S4 :gwizdanie:

Zderzaki poliftowe ( przód i tył ) mają charakterystyczne przetłoczenie :gwizdanie: i na pewno nie było tam sprysków takich jak na zdjeciu A

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...