Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Tylna szyba pękła sama z siebie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam.Jadąc przez las ,nagle usłyszałem odgłos ,który przypominall wybuch petardy ! patrze w lusterko i widze ...brak tylnej szyby.odrazu hebel i cofam i patrze co to było,zadnej galezi,zadnych ludzi... a szyby brak ;/ mial ktos z was podobna sytuacje ? ile kosztuje wymiana tylnej szyby (nie aso).

Opublikowano

być może auto miało jakąś przygodę i naprężenie podczas jazdy w lesie przeniosło się tak niefortunnie na nadwozie że szyba pękła, ale to tylko teoria

Opublikowano

może masz wstawioną ćwiartkę albo auto jest krzywe i pękła szyba :mysli:

Opublikowano

Tylna szyba jest hartowana a z hartem jest tak ze wytrzymuje duża,ale często jest tak ze w przeszłości została uderzona i po pewnym czasem (chodź nie zawsze)rozlatuje się sama z siebie :confused4:

Opublikowano

Może jakiś niedzielny komandos z wiatrówką, albo karabinkiem bocznego zapłonu zrobił ci kawał :naughty:

Opublikowano

:hi:

znam taki przypadek osobiście, auto w upalny dzień - wstawione go garage

- następnego dnia rano do pracy ,a tu pęknięta przednia szyba od słupka

do słupka, auto 4 lata salonowe ,i poza kierowcą nic nie bite,

pech jak szlak

Opublikowano

u mnie w firmowym aucie ( Peugeot Boxer 2000 r.) szybe przednia wymienialismy 9 razy :cool1:

testowalismy wszystkie marki i tak pekala

teraz mamy najtansza z mozliwych i wszystko ok

Opublikowano

Tak to juz jest z tymi "nowoczesnymi" konstrukcjami. Więcej elektrononiki, która swoje waży i trzeba odchudzić konstrukcję nośną aby waga pozostała na przyzwoitym poziomie. A stal swoje kosztuje wiec spora oszczedność tez jest.

W słuzbowym aucie jechałem odwieźć znajomego zaparkowaliśmy i pogadaliśmy z 5 min przy zgaszonym silniku i w połowie rozmowy szyba sama z siebie pękła - parking gładki jak stół.

Służbowym samochodzem jak słuzbowym zaparkuje jednym kołem na krawęzniku to jest problem z zamknieciem dzrzwi bo przychacza zamek. A w 2 lata starszym nie było tego problemu.

Skonczyły sie czasy "prawdziwych" aut, które maja służyć przez lata.

Opublikowano

ja znam przypadek gdy koleś dźwigał A6 na lewarku bo zmieniał koło i strzeliła szyba z przodu prawie wypadła :shocked:

Opublikowano

Wydaje mi sie ,ze jesli nie bylo zadnych czynnikow zewnetrznych to w gre wchodza tylko jakies "niefabryczne" naprezenia :confused4:

Opublikowano

ja znam przypadek gdy koleś dźwigał A6 na lewarku bo zmieniał koło i strzeliła szyba z przodu prawie wypadła :shocked:

Strzelić moze ale nie ma mozliwości zeby wypadła :gwizdanie:

Tylna szyba jest chartowana i nie ma mozliwości ze troszke pęknie, jak pęknie to odrazu wypada i zamienia się w kryształki. Nigdy się nie spotkałem zeby sama szczeliła ale nie ma rzeczy nie mozliwych, wystarczy delikatne uderzenie i trzask :kwasny:

Cena szyby http://moto.allegro.pl/item845792133_audi_a4_b6_01_04_szyba_tylna_tyl_sedan_oryginal.html tu masz ori uzywke, w zakładach specjalizujących sie handlem szybami pewnie są w podobnych cenach tylko nie ori ale za to ci ją wkleją w cenie.

Ja za przednia dałem 410 więc ciesz się ze tylna ci strzeliła :)

Opublikowano

Strzelić moze ale nie ma mozliwości zeby wypadła :gwizdanie:

Tylna szyba jest chartowana i nie ma mozliwości ze troszke pęknie, jak pęknie to odrazu wypada i zamienia się w kryształki. Nigdy się nie spotkałem zeby sama szczeliła ale nie ma rzeczy nie mozliwych, wystarczy delikatne uderzenie i trzask :kwasny:

Cena szyby http://moto.allegro.pl/item845792133_audi_a4_b6_01_04_szyba_tylna_tyl_sedan_oryginal.html tu masz ori uzywke, w zakładach specjalizujących sie handlem szybami pewnie są w podobnych cenach tylko nie ori ale za to ci ją wkleją w cenie.

Ja za przednia dałem 410 więc ciesz się ze tylna ci strzeliła :)

Wbrew pozorom tylna taniej nie wyjdzie bo jest grzana + w niektórych antena. Znajomy ostatnio do paska B5 za tylną Pilkingtona czy jakoś tak 400 z wstawieniem zapłacił.

Opublikowano

Wbrew pozorom tylna taniej nie wyjdzie bo jest grzana + w niektórych antena. Znajomy ostatnio do paska B5 za tylną Pilkingtona czy jakoś tak 400 z wstawieniem zapłacił.

A co ma grzanie i antena do ceny :)

- grzanie - podłączasz tylko kabelki,

- antena - to samo

Za wklejenie u nas biora 50zł jeśli masz swoją szybę a jak kupisz u nich to wklejenie gratis i to jeszcze do domu przyjeżdzaja to zrobić :)

Opublikowano

A co ma grzanie i antena do ceny :)

- grzanie - podłączasz tylko kabelki,

- antena - to samo

Za wklejenie u nas biora 50zł jeśli masz swoją szybę a jak kupisz u nich to wklejenie gratis i to jeszcze do domu przyjeżdzaja to zrobić :)

Dałem tylko porównanie do kosztów twojej szyby gdyż jak to napisałes kolega powinien się cieszyc ze mu tylnia a nie przednia strzeliła nie wiem z czego powinien się cieszyc ale niech ci będzie. Jak napisałem tylna nie jest wcale tańsza od przedniej gdyż są na niej naniesione el grzejne i antena.

Opublikowano

Kolego ale czy ty nie widzisz linku jaki zapodałem wyzej?? :)

Tylna szyba i tak jest tańsza niz przednia i nie wiem po co piszesz ze ma grzanie itp?? :) rozumiem ma grzanie ale ori uzywka i tak jest tańsza niz podróbka przedniej :wink4:

A z czego ma się cieszyć?? z tego ze ma szczęście w nieszczęściu ze szczeliła tylna szyba bo jest tańsza niz przednia :)

Opublikowano

Pisałeś kolego że płaciłeś 410 za przednią to ci odpisałem że kumpel do byle paska za ori pilkingtona płacił 400 nie w aso do byle paska. A wklejanie linków z alegro mija się z celem bo tam jak to na alegro same nowe i za darmo i w idealnym stanie koniec OT.

Opublikowano
  • Autor

Przedna tansza od tylnej,w przednia walnął mi kamyk i tez pękła,byłem dzisiaj pytac i tak szyba pilkingtona 830 zł na tył ;/;/ używki nie chce,bo nigdy nie wiadomo z jakiego auta bedzie pochodzila szyba,moze auto po dzwonie,załoze i to samo,nie wiem czy tak sama z siebie pękła czy mi cos na nia poleciało z drzew,auto nie było tłuczone,poza drzwiami kierowyc ,wszedzie oryginalny lakier(sprawdzone przez rzeczoznawce),pociesza mnie tylko fakt ze zdecydowałem sie na AC ;]

Opublikowano

Skoro masz AC to wymieniaj w ASO i pozamiatane. Dziwi mnie ze taką cene zawołali za tylną szybę.

Opublikowano

witam. sam miałem taką sama sytuację i też poruszałem ją na forum

http://www.a4-klub.pl/smf/odp_all_b6_rozsadzona_tylna_szyba-t56127.0.html;msg600904#msg600904

odpowiedzi konkretnej nie uzyskałem :( co do ceny za używkę to 250 zł z klapą, która była cała, ale szyba troszkę porysowana, no i za wymianę 150 zł. Stało się to 2 tyg. po zakupie samochodu, od tamtej pory żadnych kłopotów, ogrzewanie działa tak jak wcześniej i do dzisiaj bez problemu,więc wykluczam problemy w elektryce. Jak pech to pech :)