Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Duże spalanie!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o pomoc. Powiedzcie mi co może byc nie tak, czy może sie coś reguluje w silniku, bo po regeneracji turbiny i wyprużnieniu katalizatora, auto zaczeło palić 19L benzyny na 100 km. Wczesniej przed robotą nie przekroczyło nigdy 16 l. 1.8T quattro 150 KM

Opublikowano

moze sonda nie jest sprawna?

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem juz wszystko z sondą jest ok.

Opublikowano

czujnik wody, sonda, termostat

jakie wskazania ma sonda i

jaka jest temp. na vag-u podczas jazdy?????

Opublikowano
  • Autor

Napiecie na sondzie waha sie pomiedzy 0,2 a 0,9V, to chyba dobrze, a temperatura na vag-u to nie wiem.

Opublikowano

zrob logi to zobaczymy jak przy obciazeniu sie sprawuje

Opublikowano

Może po prostu po wymianie Turbo przypomniały Ci sięe młodzieńcze lata i katujesz auto do odcięcia.

A to sprawiło, że auto więcej pali.

Opublikowano

wycięty kat- ciśnienie spalin

Opublikowano

nie wypróżnia się katalizatora, jak już to wstawia się rurkę zamiast...

dokładne sprawdzenie stanu podzespołów Vagiem, przepływka, sonda, dokładne logi

ja jak pałuję przy tym samym silniku i napędzie to 14 litrów max, nawet nie wiem czy nie tak czasem mniej

Opublikowano

miałem ten sam problem ale ale nie w turbo. Pomogła wymiana czujnika temperatury cieczy chłodzącej.

Opublikowano
  • Autor

Czujnik już zmieniałem przy robocie turbiny bo nie wskazywał mi na tablicy temp cieczy w chłodnicy. Nie katuje turbiny do odcięcia. Poradzcie gdzie moge kupic ta rurke zamiast kata.

Opublikowano

Czujnik już zmieniałem przy robocie turbiny bo nie wskazywał mi na tablicy temp cieczy w chłodnicy. Nie katuje turbiny do odcięcia. Poradzcie gdzie moge kupic ta rurke zamiast kata.

to tak zwany test pipe/down pipe

droga sprawa, około 300 zł trzeba wydać a i jest to robione w "garażu" a nie z sklepu

najlepiej to weź wykręć katalizator i daj wspawać w niego rurkę, ale to podwyższone spalanie to raczej na pewno nie z jego powodu

dokładna diagnostyka silnika...nic innego!

ps. jak chcesz to mogę dać namiar na taką rurke, wszystko wyspawane, na flanszach, odkręcasz katalizator i przykręcasz to :wink4:

a jak wygląda sprawa z termostatem? normalnie na 90 silnik masz zagrzany?

Opublikowano

Może po prostu po wymianie Turbo przypomniały Ci sięe młodzieńcze lata i katujesz auto do odcięcia.

Trudno mi sobie wyobrazić aby sprawne seryjne 1.8T w budzie B5 nawet Q i nawet podczas butowania spaliło więcej jak 14l/100. Masz coś nie tak z silnikiem.

Opublikowano

Trudno mi sobie wyobrazić aby sprawne seryjne 1.8T w budzie B5 nawet Q i nawet podczas butowania spaliło więcej jak 14l/100. Masz coś nie tak z silnikiem.

Kumpel jezdził na Taxi z napędem FWD i palił mu 17 benzyny

Opublikowano
  • Autor

z temperatura ciężko trzeba dugo pojeżdzic aby pokazało na zegarach 90 stopni, tak z 30 minut. A tak wogle to jaki ma wpływ termostat na spalanie? I jeszcze jedno gdzie w okolicach wrocka mozna pojechć na dokładną diagnostyke silnika, w razie czego?

Opublikowano

Kumpel jezdził na Taxi z napędem FWD i palił mu 17 benzyny

Jeśli 1.8T miałoby zjeść 17l to 4.2 V8 powinno z jakieś 30. Panowie pora się obudzić. 1.8T to nie 4.2 V8 i ani nawet 2.8 Sprawne podczas spokojnej jazdy weźmie 8-9l a niesprawne potrafi nawet 16. Problemem jest to, że wiele ludzi nie wiem że coś jest nie tak z silnikiem bo się nie zagłębia w to tylko tankuje, a potem pisze że 1.8T tyle normalnie palą. Moje nawet tyle nie zje.

Opublikowano

jak cos jest poj.....e to zeżre 17

Opublikowano
  • Autor

To powiedzcie mi czemu, tak cienko grzeje jechałem dzis do kudowy (100 km) od wrocka i temperatura nnie przekroczyła 90 stopni nawet kreski wczesniejszej nie przekroczyła a jechałem prawie 1h 20 min. :wtf:

Opublikowano

To powiedzcie mi czemu, tak cienko grzeje jechałem dzis do kudowy (100 km) od wrocka i temperatura nnie przekroczyła 90 stopni nawet kreski wczesniejszej nie przekroczyła a jechałem prawie 1h 20 min. :wtf:

termostat siadł, trzeba podłaczyc Vag-a i zobaczyc jak sie nagrzewa podczas jazdy

Opublikowano
:shocked: ło qr** ile pali 1,8T????????????????/ hej to ile 2,0 fsi??????????????????????/ odpowiedzcie prosze :hi: