scooter1978 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witam. Mój problem polega na tym że cały czas jeździłem na etylinie 95 i pomyślałem sobie że zaleje mu chociaż raz 98 i zaczęło się a tak mi się przynajmniej wydaje. Od momentu jak go zalałem nie chciał zapalić to znaczy rano jak silnik był zimny zapalił i gasł wiec mu deptałem po gazie tak na 5tyś obrotów i zapalił to było 2 dni temu dziś rano zapalił normalnie ale świeci check silnika i wentylator chodzi odkąd zapalę auto choć silnik wcale się nie zagrzał. Domniemywam że to może paliwo było z wodą ale może się mylę. PROSZĘ O POMOC Z GÓRY DZIĘKUJĘ
Bogumił Opublikowano 5 Stycznia 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Ja wlewałem raz 95 a raz 98 i żadnych takich zabaw nie miałem (choć w instrukcji i na dekielku od wlewu paliwa jest uwaga mówiąca o tym, że benzyna "powinna" być 95). Ja stawiam na chrzczoną benzynę - próbowałeś spuścić zawartość baku i wlać świeżą benzynę z pewnego źródła?
scooter1978 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2010 nie próbowałem ale dlaczego teraz świeci check silnika
gregorypeck Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Elektronika silnika zglosila bląd. Trzeba zapiąc VAGa zeby sprawdzic kody bledow. Jak bedziesz mial te kody to wrzuc na forum bo ciekaw jestem co tam sie moglo stac. A tak BTW: tez mam przeczucie ze na 98 silnik jakos inaczej chodzi - jakby glosniej.
aramir Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 raczej chrzczone paliwo .. silnik źle zaskoczył i wyrzucił błąd ... po wymianie paliwa i po usunięciu błędu powinno być już oki ...
GRYFI Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 jeśli chodzi o wentylator to on będzie chodził cały czas tylko na zimnym silniku dużo wolniej(wisco)
gregorypeck Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 no i jak tam :scooter1978: ? udalo sie rozwiazac problem? skanowales VAGiem ?
risones Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 Witam ja miałem ten sam problem zaraz po kupnie auta oczywiscie z postym bakiem komp pokazywał 0 km zrobiłem jeszcze ze 25 km po zatankowaniu i przejechaniu około 100 czy 200 km zapalił się check engine jezdziłam z tym z tydzień potem wymiana filtrów i płynów auto postało w ciepłym garażu i kontrolka juz się nie zaswieciła zupełnie nie wiem coto mogło być naszczęscie problem sam się rozwiązał.
Rekomendowane odpowiedzi