Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Carbon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety efekt sie popsuje probowałem malować niewielki element i efekt był taki że zerwałem to w piz.. i okleiłem na nowo. A sama folia wygląda lepiej niż ori alu bez dwóch zdań.

Heh..jak będę miał wolną chwilę to zakupie taką folię i pokażę Wam, że się da..amatorzy :decayed::naughty::kox:

amatorzy :gwizdanie:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem fotki u siebie folii :gwizdanie:

dscn8645.th.jpgdscn8648.th.jpgdscn8646.th.jpg

Opublikowano

Ładnie to okleiłeś, niestety na pierwszy rzut oka (przynajmniej dla osób mających takie hobby jak ja :>) widać że to imitacja carbonu.

Opublikowano

kurde super to wygląda chyba też tak zrobie :naughty:

Opublikowano

Ja to w zeszlym roku takie cos ulepilem :gwizdanie:

64653b4db004c664m.jpg

330a951adb46e6d9m.jpg

ac878e37afeeadc4m.jpg

f6956a7750958f74m.jpg

Opublikowano

Fajnie dekory w tym wyszły :kox:

Opublikowano
  • Autor

Mam tak samo :tongue4: heh ale wygląda :good:

Opublikowano

ja kupiłem 2 tygodnie temu włókno węglowe, żywicę epoksydową z utwardzaczem i czas podziałać :) Zdemontowałem przed chwilą jeden dekor z tylnych drzwi i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie :decayed:

Opublikowano

ja kupiłem 2 tygodnie temu włókno węglowe, żywicę epoksydową z utwardzaczem i czas podziałać :) Zdemontowałem przed chwilą jeden dekor z tylnych drzwi i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie :decayed:

spróbuj najpierw na czymś innym , szkoda dekorów :wink4:

Opublikowano

pierwsze wody poszły na obudowę starej myszki do kompa ;) popełniłem wtedy jeden błąd.. ale myślę, że teraz będzie dobrze :)

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie foli. Podgrzewaliście opalarka? Czy można suszarka?

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie foli. Podgrzewaliście opalarka? Czy można suszarka?

suszarką mozesz :good: ja tak robiłem

Opublikowano

pierwsze wody poszły na obudowę starej myszki do kompa ;) popełniłem wtedy jeden błąd.. ale myślę, że teraz będzie dobrze :)

to opowiadaj co i jak :gwizdanie:

Opublikowano

Dekor leży i schnie:) może coś z tego będzie:P Jutro wieczorem jak żywica stwardnieje to przelecę ją wodnym, wypoleruję i zobaczymy efekt końcowy :) Jak będzie :good: to zabiorę się za pozostałe listwy i może pomyślę nad jakąś fotogalerią :mysli:

Generalnie trzeba lubić się w to bawić i mieć sporo cierpliwości..

Kolor powierzchni na którą nakładamy carbon powinien być zbliżony koloru włókna węglowego (najlepiej szary bądź czarny). Obudowę od myszki zmatowałem gruboziarnistym papierem ściernym i odtłuściłem acetonem. Posmarowałem ją rozrobioną żywicą epoksydową (Epidian 5 + utwardzacz Z1). Nałożyłem po chwili tkaninę i tu popełniłem pierwszy błąd. Najlepiej jest poczekać, aż żywica zacznie wysychać (po dotknięciu mocno przykleja się do rękawiczki). Z płaskimi powierzchniami nie ma problemu.. najgorzej jest na ostrych załamaniach i wtedy najbardziej potrzebna jest wysoka lepkość wysychającej żywicy. Po wyklejeniu obudowy dwiema warstwami włókna węglowego (dobrze je przesączyłem) położyłem pędzlem wierzchnią warstwę żywicy - to był mój największy błąd.. Użyłem tej samej żywicy, którą smarowałem pod tkaniną. Tym razem była już gęsta i porobiły się malutkie bąbelki powietrza, których już za bardzo nie było jak usunąć. Wszystko robione w pośpiechu przed pracą i stąd efekt dosyć mizerny..:P

Opublikowano

poka fote myszy

Opublikowano
Opublikowano

dla mnie efekt miazga z tego wyjdzie :kox:

Opublikowano

Ta myszka tez ci fajnie wyszla , a jest moze inny splot wlokna . Jak juz przeszlifujesz te listwy to wrzuc fotki i dokladny opis co ,jak, ile i kiedy ,bo napewno bedzie wielu chetnych ktorzy zrobili by sobie takie dekory , ja napewno :kox:

Opublikowano

no na myszce widać te paskudne bąbelki powietrza, które psują cały efekt, ale na listwie już tego nie ma i nie będzie - człowiek uczy się na błędach :tongue4: padnięty jestem bo właśnie z roboty wróciłem, ale za chwilę się za to zabiorę

dudi75 widziałem jeszcze ciekawy splot twill - http://www.modbargains.com/images/Products/Power%20Slot/Carbon_Fiber_Fabric_Twill_2x2.jpg