Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVJ] Zapala się kontrolka silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od kilku dni jestem posiadaczem A4 2002 auto postało bez odpalania 2 dni na mrozie i dzisiaj po uruchomieniu zapaliła sie kontrolka silnika, przed kupnem sprawdzalem auto na komputerze i nic nie wykazało zadnych błędów. Może ktoś podpowie ??

Opublikowano

w poniedzialek jade na komputer to bede pisal co wyskoczyło [br]Dopisany: 09 Styczeń 2010, 11:35_________________________________________________kolega z Forum podpiął moja A4 do Vaga i wyskoczył błąd 17701

Opublikowano

No to teraz druga ikonka:

:szukaj: :szukaj: :szukaj:

Opublikowano

17701 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265): Short to Plus

Opublikowano

17701 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265): Short to Plus

tak jak kolega napisal...a plyn wymieniales ? czy wode masz ? moze cos ci zamarzlo....

Opublikowano

to chyba grubsza sprawa,niz termostat :wink4:

posłuchaj Pozka-zrób logi :wink4:

Opublikowano

ewidentnie trzeba się przyjrzeć się temu elementowi jak na zdjęciu w poście:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t101188.0.html;highlight=17700[br]Dopisany: 13 Styczeń 2010, 07:55_________________________________________________

Witam,

Od kilku dni jestem posiadaczem A4 2002 auto postało bez odpalania 2 dni na mrozie i dzisiaj po uruchomieniu zapaliła sie kontrolka silnika, przed kupnem sprawdzalem auto na komputerze i nic nie wykazało zadnych błędów. Może ktoś podpowie ??

A jak wiesz już Auto wyrzuciło kilka błędów (fakt w momencie zakupu mogło nie być w samym silniku) ale ten co sprawdzał się nie postarał zbytnio.

Opublikowano

Witam

dziś rano o 6:30 temperatura -11 c nie odpalił ,kręci rozrusznikiem i kontrolki wszystkie gasną oprócz ładowania akumulatora i nichce zaskoczyć , wyjałem akumulator do ładowania może ton on, o 12 ma przyjechać koleś zastanawiam z vagiem zobaczymy może przy kreceniu wyżuci jakis bład , wczoraj normalnie odpal niebyło żadnych problemów z uruchomieniem , zastanawiam się nad czujnikiem temp. wody[br]Dopisany: 22 Styczeń 2010, 11:06_________________________________________________wyskoczył mi błąd P 0113 temperatura zasysanego powietrza - za wysoka - 40 stopni , czy przez ten bląd może nieodpalić silnik , będe musiał wstawić auto do ocieplonego garażu i zobaczyć czy odpali

Opublikowano

a wymieniłeś ten kruciec z czujnikiem? Bo jak jesteś jeszcze przed wymianą to nic nie kombinuj - poczekaj do wymiany.

Opublikowano

nic jeszcze nie wymieniałem jestem na etapie załatwiania zholowania do garażu ocieplanego , mój koleś z ASO Audi ma mi zaraz oddzwonić czy przez ten czujnik nie moża odpalić silnika i co dalej robić, ma też sprawdzić czy ma go na stanie i le kosztuje w aso

Opublikowano

Kurna /przeoczenie/ wciełeś się w temat xkulix'a i nie sugeruj się moją wypowiedzią powyżej.

Opublikowano

Czy wimiana termostatu przed tygodniem (u dobego mechanika) moze miec wplkyw na znikniecie plynu chlodzacego?

Wczoraj popoludnou zaswiecila sie ikonka COOLANT i zauwazylam, ze moj plyn chlodzacy zniknal ze zbiornika.

Co robic? Pomozcie!

Dzieki

Opublikowano

Czy wimiana termostatu przed tygodniem (u dobego mechanika) moze miec wplkyw na znikniecie plynu chlodzacego?

Wczoraj popoludnou zaswiecila sie ikonka COOLANT i zauwazylam, ze moj plyn chlodzacy zniknal ze zbiornika.

Co robic? Pomozcie!

Dzieki

uzupełnij i zobacz,czy dalej znika :wink4: