Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Mycie samochodu na myjni automatycznej oraz mycie podwozia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chce was zapytac jak to jest z myciem samochodu w zimie na myjni automatycznej , czy nie rysuje ona lakieru , czy relingi nie przeszkadzaja oraz czy skladac lusterka , chce was zapytac rowniez co sadzicie o myciu spodu /podwozia na tejze myjni ,czy jest ono skuteczne i czy nie bedzie rdzewial spod pod silnikiem i czy nie zerwie "baranka" pod spodem ,dzieki za odpowiedzi ,pozdrawiam

Opublikowano

odradzam myjnie automatyczne - niszczą lakier

lepiej jedź na ręczną i zrobią ci to samo

Opublikowano
  • Autor

czyli co mi zrobia , dobrze? :polew:

Opublikowano

Witam , chce was zapytac jak to jest z myciem samochodu w zimie na myjni automatycznej , czy nie rysuje ona lakieru , czy relingi nie przeszkadzaja oraz czy skladac lusterka

- Tak rysują lakier

- relingi nie przeszkadzają

- tak trzeba składać, pracownicy myjni sami to nawet robią.

chce was zapytac rowniez co sadzicie o myciu spodu /podwozia na tejze myjni ,czy jest ono skuteczne i czy nie bedzie rdzewial spod pod silnikiem

- A rdzewieje ci spód jak pada deszcz?? sam sobie odpowiedz

czy nie zerwie "baranka" pod spodem

To pytanie rozkłada mnie na łopadki :polew: ale odpowiem zeby nie było. to jest niemożliwe.
Opublikowano

no i masz odpowiedzi :decayed:

wszystko tylko nie myjnie automatyczne :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

a podwozie gdzie umyc?

Opublikowano

Nigdy automatycznej myjni :bicz: wiemy że taniej i szybciej ale ręczna jest najbezpieczniejsza dla lakieru ale jeśli chcesz oszczędzić parę złoty to proszę bardzo ....co do podwozia to umyjesz na wiosnę , pytasz gdzie - działka , lewarek , wąż , woda , szczota i ogień ....ale moim zdaniem to nie potrzebne :wink4:

Opublikowano

a podwozie gdzie umyc?

A na co ty chcesz je myć?? To jest nie potrzebne! a jeśli juz tak bardzo to chcesz zrobić to mozesz jechać na myjnie bezdotykowe karchera i tam jakoś umyć z grubsza podwozie ale nie widze w tym najmniejszego sensu.

Opublikowano

a podwozie gdzie umyc?

A na co ty chcesz je myć??

Sól kolega chce zmyć ale to raczej na wiosnę ja bym zrobił nie teraz...

Opublikowano

a podwozie gdzie umyc?

Domyslam sie, że chodzi mu o sól ale nie znam ludzi którzy by to robili, no moze troszeczke z grubsza ktoś to robi tak jak napisałem wyżej za pomoca myjki ciśnieniowej ale zeby z tym szaleć co sezon :no: Od spodu jest więcej plastików niż blachy a jak juz jest blacha to pokryta gróbą ilościa masy gómowej więc sól na to nie działa.
Opublikowano

a podwozie gdzie umyc?

Domyslam sie, że chodzi mu o sól ale nie znam ludzi którzy by to robili, no moze troszeczke z grubsza ktoś to robi tak jak napisałem wyżej za pomoca myjki ciśnieniowej ale zeby z tym szaleć co sezon :no: Od spodu jest więcej plastików niż blachy a jak juz jest blacha to pokryta gróbą ilościa masy gómowej więc sól na to nie działa.

Ja tam myję podwozie zawsze po zimie...

Potrzebne czy niepotrzebne napewno nie zaszkodzi a drogie nie jest...

Opublikowano

a podwozie gdzie umyc?

Ja tam myję podwozie zawsze po zimie...

Potrzebne czy niepotrzebne napewno nie zaszkodzi a drogie nie jest...

na wiosnę pojeździć trochę po kałużach i to samo co myjka ciśnieniowa :decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wystarczy pojezdzic jak bedzie padal deszcz i woda wyprze wszystkie zimowe pozostalosci...

Opublikowano

ja jadę zawsze na bezdotyk i kładę się z lancą na ziemi i myję podwozie, poważnie :hi:

Opublikowano

A ja radzę pojechać na myjnię ręczną, na której z reguły (zaznaczam, bo nie na każdej) jest stanowisko do mycia podwozi. Umycie raz w roku niczemu przecież Panowie nie zaszkodzi, a przynajmniej wyczyści wszelki syf z osłon i zakamarków.

Myjni automatycznej nie polecam z własnego doświadczenia - po zakupie chciałem mieć czyściutkie auto, pojechałem w nocy na automat, a rano widziałem w słońcu piękne kola na błotnikach. Wiosna objawi się polerką najprawdopodobniej.

Opublikowano

Myjnie automatyczna TAK ale pod warunkiem ze jest Karcher do wcześniejszego dokładnego spłukania wszelakiego piasku. U mnie w miescie tak jest.

Innych myjni nie uznaję a szczegolnie bez dokładnego zmycia piasku.

Opublikowano

u mnie to samo.. najpierw na myjce automatycznej myją samochód ciśnieniowa.. a potem dopiero pod maszynę..