konrad0703 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam Jestem tu nowicjuszem i mam następujący problem... Zauważyłem dzisiaj że na rozgrzanym silniku zaraz po podgrzaniu świec i rozruchu silnika obroty wskakują na 2000 tys i po chwili się stabilizują.Czy jest to spowodowane dostaniem się śniegu pod osłonę wygłuszająca silnik.Dzisiaj po wyjechaniu z podwórka śnieg dostał mi się pod część tylną osłony,która chyba odpadnie... ;( Proszę o pomoc w sprawie obrotów. Dziękuje [mod]na przyszlosc nie naduzywaj CAPSLOCKA [/mod]
SoMeS Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 a jak z mocą? nie łapie Ci czasem trybu awaryjnego po pogonieniu go? dam sobie rękę uciąć że to zaworek regulujący dopływ paliwa no chyba że nie odpalałeś auta długi czas i się tak zastał na zimnie...
konrad0703 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2010 To dopiero stało mi się dzisiaj.Autko jest palone codziennie,także nie ma prawa się zastać.Moc nie budzi zastrzeżeń.Możliwe że to czujnik temperatury cieczy chłodzącej???
Michał Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 To dopiero stało mi się dzisiaj.Autko jest palone codziennie,także nie ma prawa się zastać.Moc nie budzi zastrzeżeń.Możliwe że to czujnik temperatury cieczy chłodzącej??? całkiem możliwe, kumpel miał to samo w toledo, przy odpalaniu od razu wchodził mu na 2k obrotów, po sekundzie wracał do normy podłącz vaga
konrad0703 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2010 A co do Vaga... Warto jest kupić kabel i piracki program na allegro i przeprowadzać diagnozę u siebie w garażu???
SoMeS Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 To dopiero stało mi się dzisiaj.Autko jest palone codziennie,także nie ma prawa się zastać.Moc nie budzi zastrzeżeń.Możliwe że to czujnik temperatury cieczy chłodzącej??? a skąd wiesz czy nie budzi zastrzeżeń? przecież przy tej pogodzie tego nie sprawdzisz
konrad0703 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2010 W sumie racja... Trzeba czekać na odwilż żeby sprawdzić moc
SoMeS Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 W sumie racja... Trzeba czekać na odwilż żeby sprawdzić moc dokładnie... przeciągnij go zagrzanego do wysokich obrotów na biegu i zobaczysz czy w normie
domjenick Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 A co do Vaga... Warto jest kupić kabel i piracki program na allegro i przeprowadzać diagnozę u siebie w garażu??? zeby zrobic diagnoze-musisz sie rowniez autem "przejechac"-wiec w garazu raczej tego nie zrobisz a czy warto-chyba nie myślisz,ze na tym sie skonczą Twoje problemy z autem jasne,ze sie przyda,a jak nie bedziesz potrzebowal juz wiecej-odsprzedasz,czy oddasz-to juz bedzie od Ciebie zalezec...mozesz jeszcze znalezc kogos w okolicy z Vagiem-nie bedziesz musial kupowac-zobaczysz,jak wyglada diagnoza i inne rzeczy-jak Ci sie spodoba-wtedy kupisz kabel
Musashi Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 A co do Vaga... Warto jest kupić kabel i piracki program na allegro i przeprowadzać diagnozę u siebie w garażu??? uzywanie pirackiego oprogramowania jest nielegalne wiec nie zadawaj tego typu pytan. mozesz uzywac wersji probnej.
konrad0703 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Na trasie okazało się ze jednak moc spadła... Na zimnym silniku przy rozruchu jest oki,ale na ciepłym już obroty po rozruchu silnika wzrastają na 2 tys. i po chwili wracają do normy.
SoMeS Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 wyciągnąć ten zaworek (uwaga na sprężynkę), przeczyścić, założyć, przeczyścić styki.. i będzie chodzić jak należy
domjenick Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 poczekaj ,az sie poprawi pogoda,podjedz na spota i chlopaki ci zvagują auto
SoMeS Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 poczekaj ,az sie poprawi pogoda,podjedz na spota i chlopaki ci zvagują auto tu nie ma żadnej filozofii na vagu pokaże mu dokładnie to o czym mówię ponieważ w AFN'ach 99% przyczyn tych przygazówek to właśnie wspomniany zaworek
domjenick Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 ...jak nie zvaguje,to za dwa tygodnie znow cos bedzie nie halo-jak juz robic to raz ,a dobrze,zawór przeczyscic i podpiac vaga-moze przy okazji cos innego wyjdzie...
SoMeS Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 z tym że coś wyjdzie to raczej na pewno jeżeli samochód 14to letni nigdy nie był diagnozowany i nie miał usuwanych błędów.. ja mówię o powodzie "przygazówki" i co do tego jestem pewien
konrad0703 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2010 Panowie a czy jazda z tym zanieczyszczonym zaworem jest szkodliwa dla silnika,turbiny,itd??? Powiem tak to mój pierwszy samochód z silnikiem diesla i nie orientuje się tak dobrze jak Wy Zawsze latałem na benzynce... Możliwe że ten zawór zapchało paliwo V power diesel??? Słyszałem że ma właściwości czyszczące wtryski? Zawsze lałem normalnego diesla,ale chciałem trochę odchamić afn-a i teraz mam
SoMeS Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Dobre paliwo Ci na pewno tego nie zrobiło... ja odkąd miałem problemy dwukrotnie z tym zaworkiem tankuję tylko "Ultimę" i "V-powera" właśnie... no ale nie przewidzisz... zawsze się tam jakiś malutki paproch może dostać... wyciągnij go przedmuchaj sprężonym powietrzem, wymocz trochę w benzynie ekstrakcyjnej i załóż
dejf Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Tez to mialem w moim AFNie - blad na VAGu bodajze 1237 - zawor N109 odcinający paliwo (niem.: ELAB). Lecz moje auto na tej usterce w ogole nie przyspieszalo - z ledwoscia moglem wyprzedzic rower. Po wymianie jak ręką odjął
SoMeS Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Tez to mialem w moim AFNie - blad na VAGu bodajze 1237 - zawor N109 odcinający paliwo (niem.: ELAB). Lecz moje auto na tej usterce w ogole nie przyspieszalo - z ledwoscia moglem wyprzedzic rower. Po wymianie jak ręką odjął nie trzeba go od razu wymieniać wystarczy przeczyścić
Rekomendowane odpowiedzi