Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a więc RNS-E już w aucie, wszystko gra i świeci, sprzedawca naprawił navi, winny okazał się pin z taśmy który się delikatnie wysunał i padło zasilanie, na wszelki wypadek wymienił cały napęd, dał gwarancję, kosztowało mnie to 40 zł :)

płytki czyta błyskawicznie, navi działa bardzo dobrze :)

podziękowania dla kolegi Domin79 za wszelką pomoc.

pozdr.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 803,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pany , trafił mi sie montarz RNS-E w A3.Wszystko cacy gość zakupił navi do A3 ładniutka, auto 2007r wszystko cacy zapinam , wgrywam sofcik 0750 pl

no i kupa :wallbash: Nawi nie daje sie zakodować siedzi w kodowaniu na 0220000 i ani rusz nie przyjmuje żadnego kodowania.(koduje vagiem 106)

vag widzi ją jako RNS-E HIGH EU H99 0750 o co kurde caman :mysli:

Opublikowano

Czy to normalne, że po odłączeniu aku navi gubi kodowanie? Miałem ustawione logo rs4 a wróciło na mmi

Opublikowano

wyglada mi to na jakis calkowity rest albo sprawdzil sobie jakos zapisany numer vin ze masz a4 a nie rs4 nie mam pojecia nigdy tak nie mialem a aku odpianlem pare razy

Opublikowano

Czy to normalne, że po odłączeniu aku navi gubi kodowanie? Miałem ustawione logo rs4 a wróciło na mmi

nie normalne

Opublikowano

nie normalne

Czym to może być spowodowane?

Opublikowano

Spróbujcie reset 40 sekund gałka głosu.

Opublikowano

Witajcie:) Wreszcie wziąłem się za montaż mojej RNS-e:) Miało być pięknie ale jest małe ale...:) Podłączyłem navi i w głośnikach szumi (także są ciche "trzaski"). Nie ma głosu z radia oraz CD, z navi jest. Przekreślona jest ikonka głośnika. Mam u siebie Bose i pytanie moje pytania są takie:).

1. Czy w białej wtyczce w Pinie 7 (BOSE kodowanie do masy) powinien być wpięty "jakiś" pin??

2. Czy w (11 pinie) wtyczki D (ISO2) powinien być wpięty ten żółty (podwójny) przewód?? Czy on czasem nie powinien byc wpiety w pinie 14

wtyczki D (ISO2) bo tak mi wychodzi z analizy schematu.

3. Czy da sie zrobic aby lektor mowil po Polsku?? Mam PL menu ale gosc po angielsku zaiwania. Na pierwszej stronie w FAQ jest napisane ze przy pl menu dalej gosc po angielsku mowi:( Da sie cos z tym zrobic??

Ponizej link do zdjecia mojej wtyczki:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b4afa121b77f55a3.html

Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

Opublikowano
2. Czy w (11 pinie) wtyczki D (ISO2) powinien być wpięty ten żółty (podwójny) przewód?? Czy on czasem nie powinien byc wpiety w pinie 14

wtyczki D (ISO2) bo tak mi wychodzi z analizy schematu.

Masz racje powinien byc w pinie 14 złącza D :good:

Producent tych przejsciowek bleda robi bo u mnie tez byl w pinie 11... ten żółty to jest masa dwa..

U mnie to nie robilo problemu ale i tak zmienilem..

Opublikowano

Masz racje powinien byc w pinie 14 złącza D :good:

Producent tych przejsciowek bleda robi bo u mnie tez byl w pinie 11... ten żółty to jest masa dwa..

U mnie to nie robilo problemu ale i tak zmienilem..

A masz BOSE u Siebie??

Opublikowano
A masz BOSE u Siebie??

Nie nie mam..

Ja proponuje cała przejsciowke przegladnac.. na 1 stronie masz rozpiske iso i iso2

Opublikowano

Pany, nie chce ktos sprzedac swoj multimedia adapter ? :decayed:

kup w naviku :tongue4: lub moge ci załatwić w cenie 360 zeta ten że sam adapter navikowy z tv free i wyjściem na kamerke cofania :tongue4:

Opublikowano

pewnie że jest ale tańszy to raczej nie będzie :gwizdanie:

Opublikowano

1. Czy w białej wtyczce w Pinie 7 (BOSE kodowanie do masy) powinien być wpięty "jakiś" pin??

3. Czy da sie zrobic aby lektor mowil po Polsku?? Mam PL menu, mape Polski, a babka i tak gada po Angielsku:(

[br]Dopisany: 03 Luty 2011, 15:12_________________________________________________Potrafi mi ktos odpowiedziec na te dwa pytania??

Pozdrawiam

Opublikowano

3. Czy da sie zrobic aby lektor mowil po Polsku?? Mam PL menu, mape Polski, a babka i tak gada po Angielsku:(

[br]Dopisany: 03 Luty 2011, 15:12_________________________________________________Potrafi mi ktos odpowiedziec na te dwa pytania??

Pozdrawiam

da sie jasne jak nagrasz sobie komendy na iphona podepniesz pod navi i zrobisz mu swapa dzwiekow bedziesz mial po polsku :)))

nie da sie jak wrc napisal bo jak ma sie dac skoro jezyk polski jest crackiem ori

Opublikowano

Pozdrawiam

da sie jasne jak nagrasz sobie komendy na iphona podepniesz pod navi i zrobisz mu swapa dzwiekow bedziesz mial po polsku :)))

że to niby miało być śmieszne...? :mysli: :mysli: :naughty::decayed::wink4:

Opublikowano

nie mow siemian ze tak jeszcze u siebie nie zrobiles :)) :polew:

Opublikowano

Co z tym gubieniem ustawień? Po rozłączeniu aku zmieniło się logo z powrotem na MMI, a mialem ustawione rs4

Opublikowano

Co z tym gubieniem ustawień? Po rozłączeniu aku zmieniło się logo z powrotem na MMI, a mialem ustawione rs4

podejrzewam ze sie przefleshowal na standardowe ustawienia da sie przestawic na rs?

da sie wogole przekodowac czy wisi i nie da sie nic zrobic

sa jakies bledy na vagu?

jesli sie da przekodowac to musial byc jakis blad np spowodowany tym ze navi dzialalo a ty odpioles akumulator albo przy odpinaniu mu zrobiles takie krotkotrwale przerwanie tego niestety te urzadzenia nie lubia i mogl sie flash zresetowac