Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
albbo to lipne wyjmaki, tez takie mam

Dodam, że trzeba również odpowiednio obrócić wyjmaki przed włożeniem ich w szczeliny. Kółka, do których wkłada się palec mają spłaszczenie z jednej strony. To spłaszczenie powinno być skierowane do zewnątrz.

Jeżeli mimo wszystko nie da się wyjąć RNS-E, to najlepiej odkręcić schowek i wypchnąć navi od tyłu.

Przed ponownym założeniem RNS-E najlepiej nasmarować prowadnice kosza - takie małe dwie gumki, do których wchodzą aluminiowe prowadnice od RNS-E.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 801,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ma ktoś sprawdzone spolszczenie do rns-e ? Wiem że jest tego sporo na chomiku ale słyszałem że są softy przygotowane celowo do uszkodzenia navi , a tego bym nie chciał.

Mam, instalowałem u siebie i wszystko ok, tylko bez polskich zanaków :kwasny:

Jest wogóle takowe z polskimi literkami?

z tego co się orientowałem to polskiego lektora nie ma

Nie o lektorze pisałem a o polskich literach ą ć ź :decayed:

Tom A4 pośłij maila na PW

Opublikowano

Wysłane, a co do wypalania to nagrywaj na czymś markowym Verbatim, TDK z jak najmniejszą prędkością, navi lubi grymasić :grin:

Opublikowano

Orientujecie się, czy jest jakiś sposób na shakowanie pinu do RNS-e v. 193 (ledowa z ramką black piano)? Do starszych są specjalne programy nagrywane na DVD, a jak jest w tym przypadku? Ktoś kiedyś napisał, że nie da rady w 193 tak zrobić.

Opublikowano
Orientujecie się, czy jest jakiś sposób na shakowanie pinu do RNS-e v. 193 (ledowa z ramką black piano)? Do starszych są specjalne programy nagrywane na DVD, a jak jest w tym przypadku? Ktoś kiedyś napisał, że nie da rady w 193 tak zrobić.

Rade da ale trzeba placic, no i pod warunkiem ze naped dvd nie byl wymieniany.

Opublikowano

A co ma do tego naped?

Opublikowano

w ledowych naped jest przypisany do reszty i po jego wymianie nie da rady wygenerowac pinu, byla w tym temacie rozomwa na ten temat bo Mikaszi mial taki problem to poczytaj.

Opublikowano
w ledowych naped jest przypisany do reszty i po jego wymianie nie da rady wygenerowac pinu, byla w tym temacie rozomwa na ten temat bo Mikaszi mial taki problem to poczytaj.

Jeżeli już naprawdę jest taka konieczność to napęd można wymienić ale musi być ori i od ledowej navi , nie może być od zwykłej.

Ja tego nie sprawdziłem osobiście i nie wiem czym się one różnią ale gość któremu ją opchnołem to potwierdził . Też nie mógł jej odblokować i juz prawie miałem ją z powrotem, ale zaniósł do jakiegoś serwisu włożyli mi nówkę ori napęd odblokowali i śmiga tylko że zabulił ponad 250F :doh: , a ja się cieszyłem że się jej pozbyłem za całkiem nie małą kasę :naughty:

Opublikowano

... a ja się cieszyłem że się jej pozbyłem za całkiem nie małą kasę :naughty:

widzialem :)

ach wiec musi byc naped z ledowej, no to juz lepiej niz oryginalny bo to by znaczylo ze jest uwalona, teoretycznie, bo napewno jest sposob zeby sie dobrac do takiej elektroniki, w tych sprawach nie ma rzeczy niemozliwych i wszystko0 sie przeciez da zaprogramowac.

Opublikowano

Witam. Przymierzam się do montażu rns-e w swojej b5 ( przedlift ) i mam pytanie co lepiej, rezać zegary poliftowe VDO D12 z cyfrowym zegarkiem i bawić się z przerabianiem wiązki. Czy lepiej zamontować emulator? Montował ktoś rns-e w b5 przedlift.

Opublikowano
Witam. Przymierzam się do montażu rns-e w swojej b5 ( przedlift ) i mam pytanie co lepiej, rezać zegary poliftowe VDO D12 z cyfrowym zegarkiem i bawić się z przerabianiem wiązki. Czy lepiej zamontować emulator? Montował ktoś rns-e w b5 przedlift.

Ja mam na emulatorze i działać działa(bez info na fisie), napewno łatwiej niż wymiana zegarów, jak do przedlifta to wiadmo cała konsola politowa z koszem, przyciski ogólnie dużo roboty żeby to jakoś wyglądało i działało.

Ale warte efektu :naughty:

Opublikowano

wszystko już mam skompletowane całe 2 din czeka tylko na montaż. Jaki koszt jest takiego emulatora? bo zegary do polifta z cyfrowym zegarkiem można za grosze dorwać :decayed:

Opublikowano

Dla Ciebie tak, esowe cięzko w fajnej cenie dorwać:wink:, emu z przejśćiówka iso na allegro~ 160 zł a i jeszcze kabel konkretny żeby navi przekodować :decayed:

A co do tych przejściówek to po zakupie sobie kabelki sprawdz czy są poprowadzone tam gdzie powinny, lubią się zamieniać:whistling:

Opublikowano

kabel do kodowania mam :decayed: więc no problem zegary nie muszą być dla mnie esowe wystarczy zwykły polift z cyfrowym zegarkiem. Najtańszy emu widziałem za 240 zł.

Opublikowano
kabel do kodowania mam :decayed: więc no problem zegary nie muszą być dla mnie esowe wystarczy zwykły polift z cyfrowym zegarkiem. Najtańszy emu widziałem za 240 zł.

ooddam za 100:whistling:

Opublikowano
co oddasz za 100?:wink:

emulator:decayed: