Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak. Zaczal spozniac po przelozeniu anteny. Nie chcialem na podszybiu bo lipnie wygladalo ale dzialalo 100%. Gdzie wy macie anteny ??

bart[emoji769]

Edytowane przez bebiok

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 803,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja mam głęboko za zegarami, ogólnie antena nie może być pod blachą/metalem.

Opublikowano

Dokładnie, ja kiedyś miałem w różnych "polecanych" miejscach, ale dopiero z boku, przy słupku pasażera, na podszybiu dobrze działała, fakt, że kosztowała tylko 40 zł, ale mimo wszystko była różnica :wink:

Opublikowano

ant.gps.fakra-500x500.jpg

ja mam tą,mam ją po stronie pasażera nad schowkiem przyklejoną do wzmocnienia na magnesie w który jest ona wyposażona

zero problemów z zasięgiem :wink:

Edytowane przez ucho.77

Opublikowano

ant.gps.fakra-500x500.jpg

ja mam tą,mam ją po stronie pasażera nad schowkiem przyklejoną do wzmocnienia na magnesie w który jest ona wyposażona

zero problemów z zasięgiem :wink:

Ja mam tak samo, wszystko hula jak należy.

Opublikowano

Ok. Zaloze w slupku. A co z ta ikona bt? Czemu jej nie ma a skala zasiegu jest..

bart[emoji769]

Opublikowano

Tak, przy module BT podstawowym tak właśnie jest. :wink:

Opublikowano

Ok. Dzieki za szybkie podpowiedzi

bart[emoji769]

Opublikowano

W końcu mój rns-e led działa w 100%. Jak już wiecie miałem problem z wyłączaniem się, co 30 min, brakiem komunikatów na fis oraz brak reakcji na kluczyk. Odwiedziłem sporo fachowców w Szczecinie i co lepszy to inne pomysły. A to wymiana licznika, a to emulatory, konwertery, że to nie ma prawa działać itp. Itd. Żaden warsztat nie mógł się połączyć z nawigacją i nie można było zmienić kodowania . Dzisiaj coś mnie tknęło żeby połączyć się vcds lite w wersji demo, na starym kablu. Bez najmniejszego problemu się połączył. Zmiana kodowania restart nawigacji i koniec wszystko działa. Chciałbym podziękować „Tom a4” za pomoc. Miałeś rację w Szczecinie nie ma fachowców

Opublikowano

Proszę bardzo :wink: tak jak napisałem kiepski sprzęt+ kiepski fachowiec = Panie to nie ma prawa działać. Nie da się.

Opublikowano

Pytanko: Czy da się w RNS-e wygasić ekran? włączyć tzw tryb nocny?

Opublikowano

Pytanko: Czy da się w RNS-e wygasić ekran? włączyć tzw tryb nocny?

Jest taka możliwość, Setup > wyświetlacz i tam wyłączysz go.

Opublikowano

:facepalm: No to dałem... tak prostej rzeczy nie zauważyłem... dzięki :)

Opublikowano

Panowie, istnieje przejściówka z wtyczki GPSa w RNS-d na wtyczkę GPSa do RNSe?

Czy muszę kupić nie ori antenę?

Opublikowano

Dzięki, znalazłem na tej stronie nawet sam wtyk, a wystarczy chyba ten niebieski plastik założyć w miejsce tego czarnego na wtyczce w instalacji samochodu. :hi:

Jeszcze jedna sprawa. Do TMC w bagażniku wchodziła i wychodziła antena GPS, tak?

Przy wyciąganiu TMC uszkodziłem jedną wtyczkę, albo ktoś przede mna, nie istotne i teraz nie mogłem złączyć ich ze sobą. Musiałem poucinać wtyczki i połączyć "na krótko". Czy tak antena będzie spełniać swoją rolę, czy raczej nie?

Może zamiast przejściówki kupić antenę nie ori...... :kwasny:

Chłopy. Jak podpiąć RNSe, żeby działało tylko po stacyjce? Druga sprawa, to przy odpalaniu auta włącza mi się RNSe i na FISie mam u góry nazwę MP3 a poniżej nic, tylko info o navi dvd. Dopiero wyłączenie i włączenie FISa przyciskiem reset na manetce pozwala, aby wszystko wróciło. Tak ma być w przypadku RNSe?

Opublikowano

Acha, u mnie sama navi jeszcze nie działa, muszę wtyczkę anteny ogarnać, albo i całą antene - się zobaczy. Ale jak będzie wszystko chodziło, to w momencie odpalenia auta pokazuje się strzałka z navigacji, nawet jesli mam radio, lub mp3 włączone?

Opublikowano

Tak, kolor. Czyli mi pokazuje info pewnie o swego rodzaju błędzie navi - nie ma w czytniku DVD płyty i dlatego. To spoko, jeśli tak ma być, to gitara :wink:

Dzięki :hi:

Opublikowano

Chcialem kupic dvd pod rnse ale nie wiem jaka kupic i pozniej podlaczyc monitory w zaglowkach z rnse. Przerabial ktos juz to. Dzieki

bart[emoji769]

Opublikowano

napisz w B6 Division - szybciej ktoś odpisze :wink: