Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lipa z tym brakiem śniegu. Moje nowe Vredesteiny tylko wycierają się na tym asfalcie :confused4:

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 546 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Lipa z tym brakiem śniegu. Moje nowe Vredesteiny tylko wycierają się na tym asfalcie :confused4:

mam dokładnie to samo :confused4: 16" masz??

Opublikowano

a ja się cieszę, że nie ma śniegu :decayed:

Opublikowano

Tak. 205/55 R16.

no i jesteś zadowolony?? trochę mnie zaniepokoił ten test z auto świata zwłaszcza siła ciągu tych oponek

http://www.auto-swiat.pl/sites/www.auto-swiat.pl/files/image/test%20opon%20zimowych/trakcja%20na%20sniegu.jpg

a co to za zima :thumbdown: Austriakom możemy pozazdrościć: http://www.tvnmeteo.pl/informacje/swiat,27/zachodnia-austria-znow-odcieta-w-nocy-dopadalo,18119,1,0.html

Opublikowano

a co to za zima :thumbdown: Austriakom możemy pozazdrościć: http://www.tvnmeteo.pl/informacje/swiat,27/zachodnia-austria-znow-odcieta-w-nocy-dopadalo,18119,1,0.html

przynajmniej nie muszę odśnieżać pod domem i na parkingach żeby odkopać samochód jak w zeszłym roku.. dlatego też cieszę się, że jest jak jest. choć wolałbym już +15 :wink4:

Opublikowano

Tak. 205/55 R16.

no i jesteś zadowolony?? trochę mnie zaniepokoił ten test z auto świata zwłaszcza siła ciągu tych oponek

http://www.auto-swiat.pl/sites/www.auto-swiat.pl/files/image/test%20opon%20zimowych/trakcja%20na%20sniegu.jpg

W porównaniu z Good Yearem to tylko 17 kg (170N), czyli wg mnie to jest mała różnica. Pytanie na ile ufać temu testowi. Opony Vredestein Snowtrac 3 polecił mi Ośrodek Doskonalenia Techniki Jazdy TORakietowa we Wrocławiu.

Jestem z nich zadowolony. To moje najlepsze zimówki które miałem, a wyjeździłem już jakieś 6 czy 7 kompletów różnych opon zimowych. Wszystkie kupowałem jako nowe, zatem mam dobre porównanie.

Opublikowano

DUNLOP WINTER SPORT 3D jak dla mnie rewelacja, nie ma potrzeby odśnieżać przy garażu i podwórka, dla tych opon śnieg czy błoto śniegowe to nic, nie zdarzyło mi się żebym nie wyjechał nimi z zaspy, a jeździły w moim golfie iv a teraz w a4, mają teraz drugi sezon, na lodzie rewelacji nie ma - a na których jest dobrze :P

Z czystym sumieniem polecam :)

Opublikowano

DUNLOP WINTER SPORT 3D jak dla mnie rewelacja, nie ma potrzeby odśnieżać przy garażu i podwórka, dla tych opon śnieg czy błoto śniegowe to nic, nie zdarzyło mi się żebym nie wyjechał nimi z zaspy, a jeździły w moim golfie iv a teraz w a4, mają teraz drugi sezon, na lodzie rewelacji nie ma - a na których jest dobrze :P

jaki masz rozmiar?

Opublikowano

dziwie sie ze nikt nie zachwala pirelli carving jezdzil ktos na tym ?

moim zdaniem najlepsza opona zimowa praktycznie do kazdego auta

Opublikowano

jaki masz rozmiar?

ja mam 15 calowe 195/65 ale razem ze mną kupował mój znajomy co ma b7 2.0 T w benzynie i założył na zime 17 i z tego co pamiętam to brał chyba 225 i moje zdanie podziela w pełni, w tym roku planuje sprzedać ten komplecik i kupić na zimę 16 i kupie ten model opon bo naprawde super jeździ się ( na 15 calowych felgach nie podoba mi sie moja a4 :P )

Opublikowano

dziwie sie ze nikt nie zachwala pirelli carving jezdzil ktos na tym ?

moim zdaniem najlepsza opona zimowa praktycznie do kazdego auta

wrzucaj z linkiem to nie trzeba będzie szukać, a tak to słaba reklama :wink4:

http://www.netcar.pl/opony/zimowe/osobowe/pirelli/pirelli+carving+edge+205+55r16+94t+xl,205%2055R16,44,0,5-0,115546591,szi.html

Opublikowano

jaki masz rozmiar?

ja mam 225/50/17, a mój ojciec 235/60/18 :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Opony Nokian WR D3 polecam , dobre i na deszczu i w głębokim sniegu , w zeszłym roku w podobnych warunkach jezdziłem , na Nokianach WR G2 i nie dawały sobie rady w głebokim śniegu

Opublikowano

potwierdzam G2 beznadzieja :thumbdown:

Opublikowano

potwierdzam G2 beznadzieja :thumbdown:

co dziwne u nas w eu G2 reklamowane są jako opony zimowe , natomiast w usa i ca jako allseason , co by się zgadzało z ich skutecznością w zimie :cool1:
Opublikowano

Czwarty sezon śmigam na Goodyearach Ultra Grip 7+. Kupione po przeczytaniu opinii w necie ale najbardziej sugerowałem się wypowiedziami z naszego forum. Po tym czasie mogę napisać, że był to rewelacyjny wybór. Co prawda w tym roku zimy brak ale w poprzednich latach spisywały sie kapitalnie zaróno w śniegu jak i błocie pośniegowym. Jeździłem na nich po lesie w kopnym śniegu i kumple którzy mięli Pirelki czy Micheliny poprostu nie nie dawali rady. Byłem pełen obaw przed zakupem - teraz polecam je sam z czystym sumieniem. :hi:

Opublikowano

Opony Nokian WR D3 polecam , dobre i na deszczu i w głębokim sniegu ...

Po ostatnich dniach również mogę polecić WR D3 :good: :good: :good: z czystym sumieniem :)

Opublikowano

W naszych statystykach największą popularnością cieszą się Goodyear'y ULTRA GRIP 8.

Opublikowano

Czwarty sezon śmigam na Goodyearach Ultra Grip 7+. Kupione po przeczytaniu opinii w necie ale najbardziej sugerowałem się wypowiedziami z naszego forum. Po tym czasie mogę napisać, że był to rewelacyjny wybór. Co prawda w tym roku zimy brak ale w poprzednich latach spisywały sie kapitalnie zaróno w śniegu jak i błocie pośniegowym. Jeździłem na nich po lesie w kopnym śniegu i kumple którzy mięli Pirelki czy Micheliny poprostu nie nie dawali rady. Byłem pełen obaw przed zakupem - teraz polecam je sam z czystym sumieniem. :hi:

to ile Ty robisz kilometrów w jeden zezon 5 tys ??

mi UG 7+ wystarczyły na jeden sezon, jeździłem na nich w poprzednią zimę, super się sprawowały, ale po przebiegu 27 tys km miały bieżnik o wysokości ok 3mm i poszły na śmieci. Dodam, ze te same opony na tylnej oś wyglądają po tym samym przebiegu jak nowe. Auto użytkowane 95% w trasie, reszta w mieści, ciśnienie 2-2.2 i powiedzcie, dlaczego tak szybko wytarły się opony????