Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W poprzednim aucie (audi a3) miałem Klebery na zime jak i lato. Przejeździłem 4 lata i nic złego nie mogę powiedzieć. W tym co sobotę były trasy Podlasie -> Pomorze (ok 400km w jedną stronę). Także nie wiem skąd ta opinia o Kleberze. Wiadomo, że to nie Michelin czy klasa premium ale do jakiegoś słabszego samochodu wystarczą.

Edytowane przez Osta

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To stary model przecież.

Opublikowano

To stary model przecież.

I co z tego?Co rok ktoś kupuje opony bo następny model wszedł?Że nie warto bo leżakowały rok itd? ;)

Opublikowano

WRD3 produkowane były na pewno w 2015 roku. I z 2016 chyba też widziałem...

To że opona jest "starszym modelem" w niczym nie przeszkadza, jeśli guma jest w miarę świeża. Dla opony zimowej okres przydatności to 5 do nawet 7 lat ( jeżeli jej używamy!)

Opublikowano

No z tym 7 to się trochę zagalopowałeś.

Uważam że opona zimowa to max 4 sezony na aucie +1 rok leżakowania na magazynie. To jest moje zdanie.

Opublikowano

pajda, dlatego napisałem że wszystko zależy od użytkowania, ale równie ważnym aspektem jest sposób przechowywania opon...

Ale zgodzę się z Tobą- 5 lat na DOT i cześć oponie,,,,

Edytowane przez Maciek0502

Opublikowano

W moich dwóch A4 są Continental ContiWinterContact TS850 i sprawdzają się idealnie.

Opublikowano

Do felgi 7.5J 16 opona 205 55 16 czy 215 55 16 na zime?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

:wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Panowie znawcy, idę o zakład że jakbym przyniósł z magazynu opony tegoroczne i 2-3 letnie to nie jesteście w stanie rozpoznać która jest która... To nie spożywka że po roku na śmietnik. 2-3 lata na magazynie i 4-5 lat w użyciu bez problemu wytrzyma zimówka dobrej klasy, zaznaczam: dobrej klasy, w markach budżetowych można zapomnieć o takich wynikach.

A WRD3 jest w normalnej produkcji, jako tańsza alternatywa. Także opony z tego roku z tym bieżnikiem to normalka.

Opublikowano

Panowie znawcy, idę o zakład że jakbym przyniósł z magazynu opony tegoroczne i 2-3 letnie to nie jesteście w stanie rozpoznać która jest która... To nie spożywka że po roku na śmietnik. 2-3 lata na magazynie i 4-5 lat w użyciu bez problemu wytrzyma zimówka dobrej klasy, zaznaczam: dobrej klasy, w markach budżetowych można zapomnieć o takich wynikach.

A WRD3 jest w normalnej produkcji, jako tańsza alternatywa. Także opony z tego roku z tym bieżnikiem to normalka.

Na oponie masz datę produkcji [emoji6]

Więc nie trzeba być mega znawca

Opublikowano

Bravo pajda :)

Opublikowano

KOledzy w rozmiarze 195/65/15 do B6 Avant 2.0 benz 130 KM (ALT) co polecacie w stosunku cena/jakość? Do tego jakieś fajne kołpaki 15''? Na razie myślę nad Uniroyalem MS77 tylko nie wiem czy dopłacać do indeksu H (do 210km/h) czy zostać przy 190 czyli T?

Edytowane przez fido920

Opublikowano

Bez kołpaków. Nokiany weź i wystarczy T.

Opublikowano

Bez kołpaków. Nokiany weź i wystarczy T.

Dzięki. Chodzi o te konkretnie:

http://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian-wr-d4-195-65-r15-91-t#123973011

??? Problem tylko taki, że będą dopiero po 28.11.2016. Polecacie jeszcze jakieś pewne sklepy? Jestem z Wawy, może coś na miejscu polecicie?

Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Tak, te.

Opublikowano

Dzisiaj konsultant z oponeo powiedział mi, że Te Nokiany są dobre, ale są z miękkiej mieszanki i szybko się zużywają...Gdybym mieszkał na południu Polski byłyby ok...Może jeszcze jakąś alternatywę? Jeżdżę trasa 60% miasto 40%, głównie Warszawa i świętokrzyskie...

Edytowane przez fido920

Opublikowano

skąd oni biorą konsultantów... Na swioch D3 mam w dwa sezony najechane 25 000 km (pół na pół miasto / trasa) i nie widać śladów zużycia

Edytowane przez Maciek0502

Opublikowano

Dzisiaj konsultant z oponeo powiedział mi, że Te Nokiany są dobre, ale są z miękkiej mieszanki i szybko się zużywają...Gdybym mieszkał na południu Polski byłyby ok...Może jeszcze jakąś alternatywę? Jeżdżę trasa 60% miasto 40%, głównie Warszawa i świętokrzyskie...

Dawno większej bzdury nie czytałem.