miro1983 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam Moj typ zawieszenia to 1BE. Ktore amortyzatory nadaja sie do tego typu zawieszenia? Szukalem na forum, ale jakos nie udalo mi sie znalezc konkretnej odpowiedzi do wersji Quattro. Sprezynki mam takie: Oznaczenie jest tam biało-różowe jakby Moze mi ktos przy okazji opisac te sprezynki i dopasowac do nich amory?
bish - kopt Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 do 1BE możesz wrzucić seryjne amorki
daavidoff Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 Odgrzewam temat. Czeka mnie wymiana amortyzatorów w zawieszeniu 1BE i czy aby na pewno można wrzucać normalne amortyzatory do zawieszenia 1BE?? Nie trzeba kupić dedykowanych?? Pozdrawiam
Gość TrueOgre Opublikowano 16 Lutego 2010 Opublikowano 16 Lutego 2010 do 1be lepsze będą sportowe amory
bish - kopt Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 do 1be lepsze będą sportowe amory oczywiście że bedą lepsze ale spotkałem sie z opiniami że jak zawias siada nieznacznie a tak jest w przypadku 1BE to można zastosować standard amory
Gość TrueOgre Opublikowano 17 Lutego 2010 Opublikowano 17 Lutego 2010 do 1be lepsze będą sportowe amory oczywiście że bedą lepsze ale spotkałem sie z opiniami że jak zawias siada nieznacznie a tak jest w przypadku 1BE to można zastosować standard amory no można, tak zrobiłem u siebie, ale przez zwykłe amory prawie nic nie siadło na pewno jak będę zmieniał to wsadzę sportowe bo zależało/zależy mi żeby bardziej poszło w dół, seria jest dłuższa i po prostu nie puszcza, ale oczywiście poza tym że będzie stał nieco wyżej to żadnej różnicy nie ma, tylko look
bish - kopt Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 do 1be lepsze będą sportowe amory oczywiście że bedą lepsze ale spotkałem sie z opiniami że jak zawias siada nieznacznie a tak jest w przypadku 1BE to można zastosować standard amory no można, tak zrobiłem u siebie, ale przez zwykłe amory prawie nic nie siadło na pewno jak będę zmieniał to wsadzę sportowe bo zależało/zależy mi żeby bardziej poszło w dół, seria jest dłuższa i po prostu nie puszcza, ale oczywiście poza tym że będzie stał nieco wyżej to żadnej różnicy nie ma, tylko look jak to jest właśnie? na ori amorku - sprężyna sport, bedzie stał wyżej?
Cristoforo Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 raczej nie powinien stać wyżej ori amorek 1BE rożni sie od 1BA tylko stopniem sprężania gazu i utwardzoną pracą skoku to sprężyna 1BE decyduje o obniżonym zawieszeniu w tym przypadku to tylko -20mm sama sprężyna jest duzo duzo krótsza od serii inaczej ma sie gdy zastosujesz bardziej sportowy( seryjny) amorek bilstein b6, który podnosi każdy rodzaj seryjnej sprężyny o 1cm z uwagi na bardzo duzy stopień sprężonego gazu i mega twardość tego amorka
bish - kopt Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 też tak mi sie wydaje że amorek nie ma za bardzo tu nic do gadania
Gość TrueOgre Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 wam się tylko wydaje a ja wiem, ot delikatna różnica, miałem u siebie obie konfiguracje i jest dokładnie 0,8 różnicy niby nic a jednak jest
mystic.pl Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Amorki nie mają wpływu na wysokość zawiasu, reguluje to sprężyna. Montowałem w styczniu u siebie Bilsteiny B6 Sport na ori sprężynach 1BE i wysokość pozostała bez zmian, zmienił się skok i tłumienie ale na wysokości auto nic nie straciło ani nie zyskało. Jak by ktoś szukał to mam na zbyciu sportowe amory monroe + odboje + łoża z ori zawiasu 1BE do B6/B7, zdemontowane z mojego avanta 3.0tdi quattro (amory z oznaczeniem M1) - amorki przed demontażem były sprawdzane i maja jeszcze od 54 do 57 %, gdzie przy nowych może już pokazywać w granicach 70%. Jak ktoś chęty niech pisze na PW.
Rekomendowane odpowiedzi