Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Bardzo duże spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale w jakich okolicznościach .....

Opublikowano

Wtrybie mieszanym ale to i tak bardzo duzo kiedy kupiłem auto w lipcu komputer pokazywał srednio 6.9 wiadomo teraz zimia i te sprawy ale zauwazyłem zdecydowany zwrost spalania

Opublikowano

nie no jeżeli w trybie mieszanym to bardzo dużo .... musisz podpiąć pod kompa ....

Opublikowano

teraz na zime pokazuje mi na blacie 7.6-7.9 . czy to normalne spalanie? silnik afn. tylko miasto.

Opublikowano

Witam u mnie podobna historia z ta różnicą, że pokazuje 9,1 l ale moja niunia to automat 1,9 TDI. Po zakupie autka (ok 5 miesięcy temu) pokazywał mi 8,1 l ;( Może ktoś to jakoś wytłumaczyć?

Opublikowano

trochę dużo jak na 1.9 mój multi jazda mieszana na obecną chwilę 8,2l

Opublikowano

Jest zima.. :gwizdanie:

Opublikowano

Jest zima, ale bez przesady... :naughty: 11,5 l/100 to chyba nawet moj 2.5 nie bierze :gwizdanie:

Opublikowano

Aha, zapomnialem dodać, że jeżdżę tylko po mieście... Korzystając z tematu kolegi może wypowiedziałoby się paru chłopa z automatami co by Liska na duchu podnieść? :)

Opublikowano

Jak robi krotkie odcinki na niedogrzanym silniku i to w dodatku po miescie, to jestem w stanie w ten wynik uwierzyc.. :gwizdanie:

Opublikowano

Jak robi krotkie odcinki na niedogrzanym silniku i to w dodatku po miescie, to jestem w stanie w ten wynik uwierzyc.. :gwizdanie:

a ja nie, też robię krótkie odcinki na niedogrzanym silniku i wychodzi mi max 8 litrów :gwizdanie: :mysli:
Opublikowano

kurcze z jego silnikiem to nie powinien mieć takiego spalania .... dopóki nie podepnie kompa to pewnie będzie gdybanie ....

Opublikowano

Nie wiadomo jaki styl jazdy, może daje w piec na zimnym to i tyle mu spali :naughty:

Opublikowano

na mieście na zimnym przy gwałtownym ruszaniu np ze świateł to może pokazać. sprawdz ile Ci z baku idzie ropy na 100km-bedziesz wiedział czy to przekłamanie licznika czy problem

Opublikowano

Dokładnie kolego zatankuj do pełna, przejedź 200-300 km i znowu nalej do pełna.

Komputer lubi zawyżać

Opublikowano

albo jak zaświeci się rezerwa zalej za50pln- i zobaczysz ile km Ci wyjdzie?

afn 180-200 powinno wyjść.

Opublikowano

zimą? lepiej nie

lepiej mieć 3/4 zbiornika jak rezerwę

Opublikowano

metoda pomiaru dowolna :polew: :polew: :polew: można tak

zimą? lepiej nie

lepiej mieć 3/4 zbiornika jak rezerwę

Opublikowano

Chyba najlepszym sposobem jest zatankowanie do pełna 100-200 km i zaś do pełna wtedy będzie wiadomo ile spalił ja też swoim AFN robiłem 500 km do połowy zbiornika a teraz lekko ponad 400 km także zima daje we znaki