lukasso161 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Witam!! mam maly problem... w sobote musze pilnie jechac do Niemiec a nie wiem czy mi wytrzyma rozrzad. jak kupilem auto mialem 145 tys a teraz mam 160 tys aa nie wiem kiedy ostatnio byl wymieniany, a do soboty nie zdaze wymienic:( i nie wiem co teraz robic... Moze ktos wie przy ilu tys powinien byc wymieniany?? prosze o szybka odpowiedz
domjenick Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 a nie masz zadnych rachunków,książki serwisowej-tam wszystko powinno byc zapisane
janSerce Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Żelazna zasada- kupujesz samochód wymieniaj od razu rozrząd a zwłaszcza jak nie masz pewności kiedy był wymieniany dla świętego spokoju, rozrząd powinien być wymieniany co 60tyś (paski, napinacze i pompa wody i przy okazji termostat) Pozdro
domjenick Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Żelazna zasada- kupujesz samochód wymieniaj od razu rozrząd a zwłaszcza jak nie masz pewności kiedy był wymieniany dla świętego spokoju, rozrząd powinien być wymieniany co 60tyś (paski, napinacze i pompa wody i przy okazji termostat) Pozdro paski tak,ale pompa wody 170-180 max i juz nigdy wiecej jej nie wymienisz,chyba,ze siie rozleci,bo wadliwa jest
Wandej Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Żelazna zasada- kupujesz samochód wymieniaj od razu rozrząd a zwłaszcza jak nie masz pewności kiedy był wymieniany dla świętego spokoju, rozrząd powinien być wymieniany co 60tyś (paski, napinacze i pompa wody i przy okazji termostat) Pozdro paski tak,ale pompa wody 170-180 max i juz nigdy wiecej jej nie wymienisz,chyba,ze siie rozleci,bo wadliwa jest powiem CI że z tą pompą to jest tak że jak przy rozrządzie razem nie wymienisz to potem ona cieknie... Zdarza się że jest nowy pasek inny naciąg(nie wiem jak to nazwać) i się rozszczelnia :gwizdanie:
PABLO Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 ja kupiłem audike z tym samym motorem przy przebiegu 218tys km, nie wiedziałem kiedy był i ile razy robiony był rozrząd, pełny rozrząd zrobiłem przy 237km jak looknołem na paski nie dużo brakowało a poszło by się wszystko jeb^$ i nawet 4 tys zł by nie pomogło na naprawę tylko lepiej kupić używany silnik. Z tego co wiem to robi się co 90t km przy tym silniku.
ROBERT Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jak nie wiesz kiedy był wymieniany rozrząd, nie masz książki serwisowej (chociaż te książki to też "pic na wodę") to podjedź do ASO tam się wszystkiego dowiesz, nawet przy okazji sprawdzisz przy jakim przebiegu auto ostatnio widziało serwis, no chyba że ktoś serwisował Twoją u wujka Heńka w stodole U mnie w ASO w Rybniku takie sprawdzenie historii serwisowej jest bezpłatne.
GRYFI Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 producent zalecał wymianę rozrządu co 120 tys a pompę wody co dwa rozrządy ale wielu właścicieli wymieniało co 90 tys.
lukasso161 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 ok juz wszystko wiem:) dziekuje wszystkim za podpowiedzi:) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi