Wojtek_A4 Opublikowano 27 Lutego 2006 Opublikowano 27 Lutego 2006 Jak w temacie. Musze wymienic swoje na chromowane i nie wiem jak sie do tego zabrac a na ślepo nie chcę błądzić. Wiadomo latwo cos urwac , zniszczyc itp. itd. Macie moze jakiegos linka do fotek...?? Pozdrawiam i licze na pomoc
jaca Opublikowano 28 Lutego 2006 Opublikowano 28 Lutego 2006 Dokładnych zdjęć nie mam, ale widziałem w ETOS-ie że relingi ną mocowane w trzech miejscach do nadwozia, śrubami od środka pod tapicerką dachu.
Pikuś Opublikowano 28 Lutego 2006 Opublikowano 28 Lutego 2006 Dokładnych zdjęć nie mam, ale widziałem w ETOS-ie że relingi ną mocowane w trzech miejscach do nadwozia, śrubami od środka pod tapicerką dachu. Tego to by sie chyba kazdy domyslil, a juz napewno ze sa mocowane w 3 miejscach.
Wojtek_A4 Opublikowano 28 Lutego 2006 Autor Opublikowano 28 Lutego 2006 Dobre z tymi 3 mocowaniami Kupilem w koszalinie. Cena 700zl. Lekko zadrapane w dwoch miejscach. Ale dalej nie wiemy jak sie za to zabrac.... :twisted:
Wojtek_A4 Opublikowano 1 Marca 2006 Autor Opublikowano 1 Marca 2006 Sciagiecie podsufitki tez jest oczywiste. Ale znam dwie osoby co sciagaly podsufitke u siebie w aucie : -pierwszej sie zalamanie ladne zrobilo na srodku -drugiej juz tak ladnie nie przylega do dachu Dlatego boje sie ruszac... Ciekawe ile serwis by wzial za robocizne :roll:
piurko Opublikowano 1 Marca 2006 Opublikowano 1 Marca 2006 Może przyda się wam to co napiszę. W A4 jeszcze tego nie robiłem.... , ale w poprzednim aucie ,golf III kombi, mialem urwane prowadnice w szyberdachu. Kupiłem szyber a magicy chcieli za wymianę 200 pln i auto na cały dzień (nie serwis). Sam zrobiłem wszystko w godzinę. Najbardziej bałem się o plastiki na słupkach /przód ,środek,tył/ od tego trzeba zacząć. Myślę ,że standardowo we wszystkich autach jest to mocowane /jak to nazwać?/płetwy plestikowe z nałożonymi blaszkemi lub tak jak w A4 pokrywa bezpieczników. Podsufitka mocowana jest z przodu daszkami przeciwsłonecznymi, z boku uchwyty do rąk. Oczywiście uszczelki drzwi od góry trzeba zdjąć. Do podsufitki przydałby się pomocnik i do tyłu. Być może jest to wszystko oczywiste , ale to jest cała robota. Trochę zdolności manualnych i odwagi a na pewno będzie OK. Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi