Wagi Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Problem w tym ze w moim avancei parują szyby ale z tyłu za kierowcą....przód jest elegancko odparowany a w tylnych dzwiach i dalej w tył wszystko zaparowane...Macie jakis pomysł? Chodniczki umowe,w aucie sucho,dodam ze trzymam go w ciepłum garazu.Na trasie powiedzmy z Krk w strone Zakopanego odparuja ale po dobrych 20stu km.
majkel_majki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Parują ci jak jedziesz sam czy w kilka osób? Filtr kabinowy masz wymieniony? Jeżeli tak, a w aucie jadą np. 3- 4 osoby, do tego woda na dywanikach plus duża różnica temperatur wewnątrz/ zewnątrz to tak po prostu jest, winna stosunkowo duża powierzchnia kabiny i brak nawiewów z tyłu bo te pod fotelami to się nie liczą Filtr kabinowy masz wymieniony?
jozek726 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 u mnie tez tak jest a filtr był wymieniony :/
Wagi Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2010 Filtr był wymieniany jakos w wakacje przy zmianie płynów.A jak juz ktos jedzie z tyłu to praktycznie nie mozna ich odparowac,w dwie osoby jadące z przodu nie jest zle.Niby sa w avancie nawiewy na małe szyby za tylna kanapą ale z moich obserwacji to praktycznie nic z nich nie wieje...tez tak macie?
majkel_majki Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 W wakacje to może być niedawno albo całą wieczność, zależy ile km robisz to w bagażniku to nie są nawiewy, tylko wywiewy i powinny raczej ciągnąć niż dmuchać.
Wagi Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2010 Sporo jezdze wiec go wymienie...a z tymi wywiewami to mnie zasoczyłes.......
monika86_23 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 witam jak juz rozmawiacie o nawiewach i wywiewach to chcialem sie zapytac co to sa za krateczki (male) w slupkach tych gdzie sa pasy w sedanie, to tez sa jakies wywiewy?Pozdrawiam
Wagi Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2010 to są raczej czujki od alaarmu
mariuszA4dg Opublikowano 26 Stycznia 2010 Opublikowano 26 Stycznia 2010 No właśnie trochę mnie to denerwuje, że tak paruje. A u taty w mercedesie (okularnik) wszystko elegancko, nic nie paruje nawet jak w kilka osób się jedzie...
Daimos Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 u mnie też tył paruje dywaniki gumowe, filtr nowy... przestałem się przejmować
majkel_majki Opublikowano 27 Stycznia 2010 Opublikowano 27 Stycznia 2010 I to jest najlepsze podejście przy tym parowaniu tyłu to robi robotę i fizyka i to, że kubatura kabiny jest mniej- więcej dwa razy taka jak w sedanie, a system wentylacyjny ten sam więc wiele pomóc nie można.
grzesu3 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 U mnie to samo. Jak w samochodzie są 4 osoby, to nie ma siły szyby z tyłu będą zaparowane. Ale jest jednak sposób na to nie wozić nikogo z tyłu
Wagi Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2010 hehehehehehe tak tak wsadze ich wszystkich do boxa
bumek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam U mnie też to się dzieje, ale jak jedzie 3-4 osoby w deszczowe dni, wymiana filtra nic nie pomogła.
majkel_majki Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Przeczytałbyś posty powyżej i wiedziałbyś, że to normalne
tomash77 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Przeczytałbyś posty powyżej i wiedziałbyś, że to normalne Oj, nie wytłumaczysz niektórym osobom. Niedawno zadzwoniła do nas klientka, ze skargą. Otóż jechała naszym mikrobusem do Niemiec, nadmienię, że temperatura wówczas na zewnątrz była -20 oC, i w samochodzie wszystkie szyby od środka były oszronione, pomimo, że w aucie w środku było min +22 stopni. Twierdziła, że jaki my samochód podstawiliśmy w trasę, skoro nawet szyby w środku były oszronione. Duże powierzchnie okien, na które nie ma indywidualnych nawiewów + pasażerowie w środku sprawia, że na szybach powstaje para a, że na zewnątrz było -20 stopni to nie ma siły by szron nie było. Baba chyba w życiu fizyki się nie uczyła i nie przekonasz takiej.
Rekomendowane odpowiedzi