mirk Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam W piątek jadąc obwodnicą trójmiejską jakieś 120 km/h nagle silnik przestał przyśpieszać a z kratek nawiewów przestało lecieć gorące powietrze zaczęło lecieć letnie a po 10 km już tylko zimne. Dalej już jechałem z przyśpieszeniem jak w fiacie 126p. Wczoraj samochód troszke ciężej ale odpalił i byłem umówić sie z mechanikiem. Obecnie nie moge już odpalić silnika bardzo ciężko kręci choć wcześniej nie miałem z odpalaniem problemu (akumulator jest z hipermarketu ale ma jakieś 7 miesiecy). Dodam że klimatronik pokazywał temp silnika 88 stopni (p tym zajściu na obwodnicy). Jeśli ma ktoś pojęcie co mogło sie stac to proszę o info dodam że silnik 1,9 TDI nie wiem jakie oznaczenie ale 90KM i nie swiecą sie żadne niepokojące kontrolki. Pozdrawiam
Maxym83 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 musisz podłaczyć vag i zobaczyć co wyświetli. Ja też miałem wczoraj problemu z samochodem, słabe ogrzewanie i co pare, parenascie kilometrow tryb awaryjny, vag wyświetlił mi błąd 575 czyli coś z układem dolotowym, bedzie sie trzeba lepiej temu przyjrzeć. Co do grzania obstawiam termostat, ale u Ciebie to raczej wina czegos innego.
mcm Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 to że słabiej jedzie to może być tryb awaryjny, a jak zgasisz i odpalisz jedzie normalnie czy też nie jedzie :?: to że nie grzeje może być zamulona nagrzewnica
mirk Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2010 na drugi dzien jak odpalilem niby normalnie jechal ale grzac nie grzał, a co do zamulonej nagrzewnicy to watpie żeby tak nagle to sie stało dzieki za info
piotrsob1 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Jak silnik nie produkuje mocy, to nie produkuje też ciepła, które jest produktem ubocznym . Myślę że w tych warunkach to w trybie awaryjnym może tak być , szczególnie jak elektyczny podgrzewacz nie działa. :gwizdanie: A jaką temperaturę masz na blacie ?
mirk Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2010 budzik pokazuje 90 stopni a klimatronik na maxa 88 stopni i wczesniej jak grzał też tyle pokazywało.
Rekomendowane odpowiedzi