Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKN] Jakie klocki hamulcowe na przód?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a czyli nawet więcej firm :)

Opublikowano

a co sądzicie o klockach ECB?

Opublikowano

chyba EBC... :gwizdanie:

Opublikowano

opinie bardzo skrajne

z tego co sie naczytałem o EBC to najlepiej montowac je w zestawach z tarczami EBC

pod Green i RedStuffami pękały perforowane Otto Zimmermanny

kolega miał w civicu i bardzo chwalił nacinane EBC + RedSuffy

Opublikowano

Ostatnio włożyłem ATE tył i przód, klocki + tarcze.

Bardzo dobrze hamują.

Co do zużycia poprzednie klocki zużywały się po około 25k, tył około 40k.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie dosłownie kilka dni temu ten sam komunikat tj. "klocki na wykończeniu". Przy 160tys przebiegu były wymieniane w ASO wszystkie klocki i tarcze. Obecnie auto ma przejechane 215tys km i domyślam się, że zużyły się przednie klocki. Jeżdzę (za)bardzo dynamicznie, ale zawsze hamuję silnikiem ile się da stąd myślę, że całkiem długo te klocki przetrwały :) Niestety nie mam jak teraz sprawdzić jakie tam siedzą oraz jakie konkretnie mam tarcze z przodu, proszę o sprawdzenie po numerze VIN co dam u mnie z przodu siedzi: WAUZZZ8E86A012303

Opublikowano

288x25 masz.

Jeśli wyświetlił Ci się komunikat to napewno chodzi o przód bo z tyłu nie masz czujników.

Klocki ori mają symbol: 8E0698151K

Klocki Ci bardzo długo wytrzymały.

Ja już nie hamuje ostro silnikiem bo przy mocnym schodzeniu z biegów turbina dostaje strasznei w dupe a jedną już zajezdziłem.

Wole częściej klocki wymieniać. Ty masz kłopot bo jak nie będziesz dohamowywał silnikiem to na ogól drugiego hamowania już mieć nie będzesz...

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie dosłownie kilka dni temu ten sam komunikat tj. "klocki na wykończeniu". Przy 160tys przebiegu były wymieniane w ASO wszystkie klocki i tarcze. Obecnie auto ma przejechane 215tys km i domyślam się, że zużyły się przednie klocki. Jeżdzę (za)bardzo dynamicznie, ale zawsze hamuję silnikiem ile się da stąd myślę, że całkiem długo te klocki przetrwały :) Niestety nie mam jak teraz sprawdzić jakie tam siedzą oraz jakie konkretnie mam tarcze z przodu, proszę o sprawdzenie po numerze VIN co dam u mnie z przodu siedzi: WAUZZZ8E86A012303

http://www.allegro.pl/item904247872_tarcze_ferodo_audi_a4_a6_vw_passat_skoda_superb.html

Kolega Siemian podał Ci ori numer w/g którego kupisz klocki

Opublikowano

heh spoko, już zamówiłem ATE u kolegi TOM77 z forum, dziś dotarły ale jeszcze nie rozpakowałem nawet, nie było czasu.

Opublikowano

mam założone trw po przejechaniu 30000 zaświeciła mi się kontrolka i też się zdecyduję na ate dla porównania :>

Opublikowano

mam założone trw po przejechaniu 30000 zaświeciła mi się kontrolka i też się zdecyduję na ate dla porównania :>

odpuść sobie, :thumbdown:

Opublikowano

trw są twoim zdaniem lepsze?

Opublikowano

podepne sie do tematu :) dzieki koledze Siemianowi nabylem zaciski pod tarcze 320 mm :> i co mi powiecie o np takim zestawie tarcze Brembo a klocki Ferodo ??

Opublikowano

tarcze Ferodo, klocki też :good: :good: :good: :good:[br]Dopisany: 19 Luty 2010, 19:21_________________________________________________

w przypadku Ate vs. TRW wybrałbym to drugie

na Ate wiele razy sie sparzyłem, nie mam o nich dobrych opinii

Opublikowano

Slyszalem ze najlepsze sa polskie łumagi a jeszcze lepsze fomary.

Opublikowano

najlepsze ????? do czego ????

na pewno nie do hamowania.....

Opublikowano

tarcze Ferodo, klocki też :good: :good: :good: :good:[br]Dopisany: 19 Luty 2010, 19:21_________________________________________________

w przypadku Ate vs. TRW wybrałbym to drugie

na Ate wiele razy sie sparzyłem, nie mam o nich dobrych opinii

heh. no wiem że nie przepadasz za Ate bo już are razy o tym gadaliśmy.

Ja jak narazie się jeszcze nie naciąłem i jestem z nich bardzo zadowolony a klocki już wymieniałem z 8 razy w a4.

Raz założyłem na tył Trw bo Ate akurat nie było i jakiejś różnicy w hamowaniu nie zauważyłem tyle że strasznie często dymiły przy moim hamowaniu.

Opublikowano

nie mówie że Ate to szajs, z całym szacunkiem dla tej firmy :notworthy: :notworthy:

wiele lat temu Ate było dla mnie nr jeden, ale zaliczyłem kilka wpadek z tymi

klockami i poszły w odstawke, teraz wrzucam do aut Ferodo, TRW i Bosch-a :good: :good:

no chyba że ktos przywiezie ze sobą swoje klocki do wymiany

tarcze Ate też nie budzą mojej sympatii :no:

kiedys byłem w fabryce Brembo w Curno (It), tam z tasmy schodziły tarcze

pakowane w kartony Ate :blink: :blink:

zgłupiałem do reszty :kox: :kox:

zdecydowanie wolę OZ-ty, choć są drogie... :confused4:

Opublikowano

no Ferrodo.. naprawde nie bylo mi do smiechu, kiedy rozwarstwily mi sie okladziny od kolcka w motocyklu. i to na ktorym zdarzalo mi sie jezdzic pod 300 na godzine... debile z centrali wmawiali ze to wina moich zaciskow :kox: :kox:

przy okazji pogadalem ze sprzedawca i przynal sie ze to nie pierwszy raz kiedy klocki po prostu sie rozpadaja czy to w autach czy motocyklach... wiec jak widac kazdy na czyms sie przejechal i chyba niema idealnych produktow.

ja tam w ramach protestu unikam ferrodo jak moge :cool1:

Opublikowano

skor ferrodo odpada to co polecicie do tarczy brembo.