Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Oryginalność opon na opony.com

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiadomo, muszę sobie kupić oponki na zimę, po wczorajszym zaliczeniu rowu...

Sprawdzałem oponki, które były testowane w jakimś tam czasopiśmie (auto świat, czy coś). Padło na Continentala TS830, która w artykule jest na pierwszym miejscu, poczytałem opinie na internecie, które są pozytywne, jednak cena na opony.com mnie zdziwiła trochę, ponieważ w gazecie podali cene ponad 400zł, a na stronie 244zł... :blink:

Czy to jakaś podróbka chińska????

Czy śmiało mogę kupować te opony?

Proszę o wypowiedzi osób, które kupowały na tej stronie i mogą podać "narodowość" opon :wink4:

Opublikowano

Witam

Podaj więcej informacji o rozmiarze opony której cene sprawdzałeś na opony.com bo Continental ContiWinterContact TS 830 195/60R15 może występować "normalnie" w cenie około 250 - 260 PLN :decayed:

Cena opon dość mocno jest uzależniona m.in od ich rozmiaru :gwizdanie: :gwizdanie:

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Kolego - ja za ten rozmiar i zimę to naprawdę nie jest ani mała, ani podejrzana cena :naughty: ja w zeszłym roku kupowałem UG7+ za 185pln/szt chyba, więc spokojnie :>

Opublikowano

ja osobiście jeżdze na UG7+ i jestem bardzo zadowolony, swoją drogą cena 400 zł to wina sklepowej marży, miałem to samo przy letnich oponach w sklepie sezon wcześniej kupowałem po 390zł, a później po 240zł w sklepie internetowym, opony wyprodukowane w tym samym kraju i mają te same oznaczenia. Wniosek: w sklepach nas jebią po kieszeni jak chcą.

Opublikowano

Czesc!

Ja jakos w listopadzie kupilem te Continentale TS830 na 195/65 R15 w cenie ok 240-250 zl /szt (nie pamietam dokladnie)

Z oponek na prawde jestem zadowolony i smialo moge polecac. Szczegolnie dobrze wyglada przyczepnosc przy ruszaniu/hamowaniu.

Opublikowano

w sklepach nas jebią po kieszeni jak chcą.

opłaty które ponosi sprzedawca sprzedając przez internet są znacznie mniejsze w porównaniu ze sprzedażą normalna stąd te różnice w cenie :)

2 lata temu jak kupowałem opony sprawdziłem sobie cenę w necie i podjechałem pózniej do sklepu a tam cena była znacznie większa i sprzedawca mi powiedział ze jak chce po tamtej cenie musze je kupić przez internet i tak też zrobiłem :cool1:

Opublikowano

Może i jednak te goodyeary kupie, bo nawet tańsze. dzięki :wink4:

Opublikowano

Niska cena może być też związana z datą produkcji opony. W jesieni 2008 kupiłem opony Pirelli SottoZero 195/65R15 po 188 pln-ów za sztukę gdzie normalnie ta opona kosztowała 360-370 złociszy. Obniżka związana była właśnie z datą produkcji opony (koniec 2007) ale informacja ta była podana na stronie sprzedawcy. Rożne były opinie na temat czy opony będą tak samo dobre jak takie wyprodukowane niedługo przed zakupem- po 2 zimach mogę spokojnie powiedzieć, że wszystko jest jak najbardziej ok.

W przyszłości już nie będę się wahał czy wybrać roczne opony 50% czy nowe.