Ronny Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam pisałem jakiś czas temu na forum odnośnie problemu ze spryskiwaczami. Znalazłem problem - zapchane dysze. Mam Audi A4 B5 po lifcie. Nie wiem dlaczego ale ciagle zapychaja mi sie dysze. Przepychałem je ostatnio sprezonym powietrzem, ponieważ nie moge znalezc na allegro nowych. Od czego mogą sie tak zapychać? Uzywam sredniej klasy plynu do spryskiwaczy (okolo 15zł za 4 litry zimowego ) ale w zbiorniczku przeciez jest sitko ktore wyłapuje jakies zabrudzenia, moze zbiornik na płyn ma w sobie jakies zabrudzenia jest jakaś mozliwosc zeby go przeczyscic ? i wszystkie wezyki?, czy moze metalowe elementy dyszy spryskiwacza korodują ? to czy jest jakis sposob zeby je w czyms przepłukać?, albo moze ktos zna jakis sklep internetowy zeby kupic nowe dysze ? Pozdrawiam
Daimos Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 wszystko zależy od jakości płynu, po prostu od tańszych płynów osadza się nalot/kamień, spróbuj zmienić płyn na inny
Ronny Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 Ok dzieki sprobuje zamienic plyn na lepszy
rav Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam Ostatnio Audi zrobiło dobrą promocję na koncentrat płynu do spryskiwaczy. Kup 1L zmieszaj z wodą destylowaną i sprawdź czy ten specyfik nie będzie zatykał dysz spryskiwaczy. ________________ Pozdrawiam Rafał
_Solar_ Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 w zbiorniczku na pewno jest kupa syfu i pewnie Ci zatyka dysze.U mnie jak wymnieniałem stary zbiorniczek na nowy to było na dnie mnóstwo jakiegos syfu...
Gość majki-m Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Częst tak sie dzieje kiedy latem wlewamy kranówę zamiast płynu,po jakimś czasie kamień zatyka dyszę
michal-oracz Opublikowano 1 Lutego 2010 Opublikowano 1 Lutego 2010 kolego proponuje wyjąć zbiorniczek i odpiąć przewody od spryskiwacczy i przepchać rurki pod ciśnieniem a sam zbiorniczek dokładnie przepłukać
_Solar_ Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 kolego proponuje wyjąć zbiorniczek i odpiąć przewody od spryskiwacczy i przepchać rurki pod ciśnieniem a sam zbiorniczek dokładnie przepłukać ten sposób bedzie najlepszy .Bo jeśli masz syf w zbiorniczku problem może sie powtórzyć znowu
Rekomendowane odpowiedzi