Frutek666 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witam wszystkich. Mam A4 2.5 TDI (AFB) no i mam mały problem z odpalaniem na zimno i pytanie czy z tyłu pompy te króćce do których są przykręcone przewody od wtryskiwaczy to są zaworki zwrotne? jeżeli są to zaworki i są do kitu to mogą powodować utratę ciśnienia w przewodach i potrzebę dłuższego kręcenia rano. Dodam tylko że jak już zapali to chodzi zaj...cie
Bastek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Z tego co się orientuje to zaworek zwrotny jest przy filtrze paliwa a nie w tych króćcach o których piszesz. Musisz szybko usunąć usterkę bo Vp44 nie lubi powietrza
Frutek666 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2010 z pompy to raczej nie schodzi paliwo bo mam założony zaworek zwrotny na dolocie.
luby1979 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opublikowano 31 Stycznia 2010 zalezy jak dlugo kręcisz na zimno.A jak z odpalaniem na cieplo?jesli gorzej na cieplo to moze byc oznaką problemów z pompą.Na zimno to barzdiej albo paliwo,albo świece.A jak vag?jakies bledy? ps:mi ostatnio bez zadnych oznak zgasl i juz nie odpalił:(błędy-awaria sterownika pompy....kupa:(
Frutek666 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Opublikowano 1 Lutego 2010 u mnie jest problem nie tyle zimno-ciepło tylko czas postoju gra rolę, po całonocnym postoju muszę tak na 3 razy po ok. 5 sekund kręcić. jak zgaszę i spróbuję po około 10 sekundach to pali na dotyk a jak postoi ze 2 lub więcej godzin to pali ale już gorzej. dlatego się zastanawiam czy tam z tyłu pompy te krućce przy przewodach do wtrysków są zaworkami zwrotnymi (tak słyszałem)
Rekomendowane odpowiedzi