Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Dawka Paliwa - Wskazanie VAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak auto nie przejawia zadnych anomali przy 2mg czy przy 3mg to po cholere zmieniac ... bo Vag tak nakazuje ? ...

podsumowywujac : jest dobrze to zostawic ... bo mozna zepsuc ... :decayed:

No dokladnie...od poczatku to pisze

Opublikowano

mam jeszcze jedno pytanie ! czy regulacja dawki paliwa nastawnikiem mam robić na włączonym silniku?

Popuszczasz delikatnie srubki i stukasz w nastawniki. Musisz wziasc poprawke ze przy dokrecaniu wartosci moga sie rozjechac

Opublikowano

mam jeszcze jedno pytanie ! czy regulacja dawki paliwa nastawnikiem mam robić na włączonym silniku?

Tak,poluznij delikatnie sruby zeby ci ropa nie poleciala.Nie stukaj w nastawnik z mlotka tylko przez np.kawalek drewienka.Silnik rozgrzany musi byc

Opublikowano

witam :) a wiec regulacja nastawnika odbyła się :) dawkę paliwa na rozgrzanym silniku vag pokazuje 4.6 czy taka dawka może zostać? dodam ze Niunia chodzi równo i na mocy nie zauważyłem strat ale jeśli są to na pewno nie są to duże straty :)

Opublikowano

Jasne że może być jak chodzi dobrze to już to tak zostaw.

Opublikowano

dodam swoje 5 groszy - ustawianie dawki wpływa na pokazywanie przez fis spalania , jak jest np 2mg będzie zaniżał znacząco i oczywiście przy 8 również ale zawyżał , kiedyś sie tym bawiłem i około 4 pokazuje rzeczywiste spalanie a tak naprawdę to czy przy 3 czy 5 mg nie zauważałem różnicy w mocy ale jak było 2 i 8 to faktycznie można odczuć subiektywna oczywiście różnice , pozdro