Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Po diagnostyce Vagiem -radio przestało grać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z radiem. Po podlaczeniu przez vag-coma 4.09 i sprawdzeniu beladow radio przestalo dzialac. A wlasciwie dziala z tym ze jaka fale nie ustawie to mam ta sama stacje. Brak uruchomienia zmieniarki (audi concert) czy tez kasety. Do tego zero reakcji potencjometra. Dodam ze ponowne podlaczenie pod vag-coma nic nie daje bo brak komunikacji ze sterownikiem radia :|. Co to moze byc i ile ta przyjemnosc bedzie kosztowac ... nerwow ... pieniedzy ?:P

Opublikowano

tylko podłączyłeś i tyle i po tym padło radio? :mysli:

dokladnie tak... ale przed chwila natchnelo mnie by to radio odlaczyc i zerknac do niego (nic szczegolnego mnie w oczy sie nie trafilo :)) ... efekt taki ze po podlaczeniu do auta zaczelo dzialac normalnie :shocked: mowiac szczerze nic z tego nie rozumie ... zwis ? Oczywiscie podlaczylem ponownie vag-coma tym razem 311.2n i znalazl bledy:

00668-niskie napiecie zasilania ECM

00852-glosnik przedni

00855-polaczenie ze zmieniaczem CD

00856-antena w radiu

wszystkie zostaly skasowane a sprzet gra i dziala normalnie

Tak na marginesie to jak mam czytac te kody bo w podlaczaniu kompa do auta jestem nowicjusz :P

Opublikowano

00668 stary akumulator słabe napięcie

00852 zwarcie w głosniku na kablach lub cewce

00856 antena tego nie biez pod uwagę to częste też to miałem

czy po skasowaniu sie powtarzają?

Opublikowano

starsze vag-com'y mialy problem z niektorymi (rownie starszymi) radiami m/n concert. Efekt jak u Ciebie (cos w rodzaju zwisu) : pomaga odpiecie radia/odpiecie klemy na akumlatorze. Poprawili to w nowszych wersjach vag'a (ale nie pamietam dokladnie w ktorej) - jest to opisane na stonie ross-tech'a

[+]

o wlasnie:

http://www.ross-tech.com/vag-com/audi_issues.html#Radios

Opublikowano

00668 stary akumulator słabe napięcie

00852 zwarcie w głosniku na kablach lub cewce

00856 antena tego nie biez pod uwagę to częste też to miałem

czy po skasowaniu sie powtarzają?

Jak narazie to mam z nimi spokoj nie powtarzaja sie. Po za tym troche dziwne te bledy bo akumulator roczny, napiecie tez ma dobre(przynajmniej tak twierdzi elektryk:P) a glosniki czysto graja ... jest inna metoda sprawdzenia akumulatora i glosnika ? czy moze te bledy to efekt zwisu radia ?