Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Skrzypienie z tyłu przy wsiadaniu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w w temacie koledzy, co może być powodem skrzypienia z okolic tylych kół przy wsiadaniu, wysiadniu i bujaniu auta na boki, w innych sytuacjach dźwięk ten nie jest słyszalny

Opublikowano

Podłączam się do pytania u mnie to samo się dzieje gdy sie wsiada i wysiada auto obniża i podwyższa i wtedy dochodzi taki dźwięk skrzypienia :wallbash:

Opublikowano

zaciagni mocniej reczny

Dokładnie zgodze sie z kolegą....za lekko masz zaciągnięty...

Zaciągnij mocniej i objaw zapewne zniknie .. pozdro :hi:

Opublikowano

Nie chodzi o to auto nawet jak nie ma zaciągniętego ręcznego to skrzypi, dzieje się to gdy zawieszenie pracuje góra-dół :confused4:

Opublikowano

Nie chodzi o to auto nawet jak nie ma zaciągniętego ręcznego to skrzypi, dzieje się to gdy zawieszenie pracuje góra-dół :confused4:

A z której strony jeśli możesz określic??

Opublikowano

W sumie najbardziej słyszalne jest przy lewym tylnym kole ale trochę ciszej też przy prawym, czy to może być wina amorków które chyba i tak będę wymieniał jak nie w tym to w następnym tygodniu czy coś innego :wallbash:

Opublikowano

W sumie najbardziej słyszalne jest przy lewym tylnym kole ale trochę ciszej też przy prawym, czy to może być wina amorków które chyba i tak będę wymieniał jak nie w tym to w następnym tygodniu czy coś innego :wallbash:

a jak jedziesz to coś skrzypi czy tylko na postoju :mysli:??

U mnie na postoju ale to tylko jak za lekko ręczny zacięgne.

Opublikowano

Jak jadę to niezbyt słychać bardziej jak ktoś po prostu wysiada z tyłu z samochodu i tył się podnosi do góry to słychać to skrzypnięcie :kwasny:

Opublikowano

może to nie tego wina ale przynajmniej u mnie ustalo takie skrzypienie jak zostały wymienione tuleje tylnej belki ...

i to jest najwłaściwszy trop :good: