dreamburn Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam , mam takie pytanie gdzie i jak moge sprawdzic temperature silnika i czy termostat dziala?? oraz czujników temperatury w Programie Vag-com4.9PL Dopiero od wczoraj mam kabel wiec jak by któs mógł przedstawic to w szczegółowy sposób był bym wdzieczny.Dodam ze niemam klimatronika.
vauxhall95 Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zrob logi grupy 007 w silniku i 003instruments.Zrob na calkowicie zimnym przed odpaleniem i rozgrzanym
mstan Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam Jakie logi? Możesz przelecieć po blokach.Opis jest w języku polskim. Termostat to urządzenie typowo mechaniczne.Objawem typowym dla uszkodzonego termostatu jest to że na postoju,w korkach temperatura dochodzi do 90*C, i po przejechaniu jakiejś trasy np 5km.z większą prędkością spada do powiedzmy 70*C . Pozdrawiam
ariel Opublikowano 5 Lutego 2010 Opublikowano 5 Lutego 2010 logi po to żeby sprawdzić :> po blokach oczywiście też można
mstan Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam Prawdopodobnie mylisz VAG-a 409 z 4,9, gdyż tym drugim nie da się zrobić klasycznych logów i jeżeli chodzi o silniki dizla ma on niewielką wartość. Pozdrawiam
ariel Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 4.9 to lipa jest biedny ja robie wszystko na vag-com 409.1 i o ten mi chodzi
mstan Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam To są zupełnie inne programy diagnostyczne i proszę nie mieszać kolegom w głowach. Pozdrawiam
vauxhall95 Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam Jakie logi? Możesz przelecieć po blokach.Opis jest w języku polskim. Termostat to urządzenie typowo mechaniczne.Objawem typowym dla uszkodzonego termostatu jest to że na postoju,w korkach temperatura dochodzi do 90*C, i po przejechaniu jakiejś trasy np 5km.z większą prędkością spada do powiedzmy 70*C . Pozdrawiam A jak sie czujniki sprawdza i termostat??
Rekomendowane odpowiedzi