kamil321 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Witam. chciałbym zamontowac stożkowy filtr powietrza. Ale jak sie do tego zabrac? Gdybym kupił taki filtr http://moto.allegro.pl/item199456027_sportowy_filtr_stozek_kn_70mm_3kolory_vector.html to co jeszcze musze dokupic? Chciałbym aby to wyglądało tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8645048a7a05d232.html Prosze o pomoc bo nie za bardzo sie na tym znam. Pzdr.
Hugo Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 A po co Ci stożek ?? Przecież w Twoim silniku nic nie da , poza słodkim pierdzeniem.A co do instalacji na zdjęciu to jakaś amatorka , bo silnik zasysa gorące powietrze i pupa.Tak więc według mnie zbędny wydatek
Gość Murzyn Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Kolego, moze zacznij temat z innej strony. Zastanów sie jakie beda efekty i skutki zalozenia stożka, a pozniej mysl o ewentualnym sposobie zamontowania.
kamil321 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2007 Chce poprawic troche wydech Tylny tłumik mam remusa ale on chodzi cichutko. Wywale katalizator wstawie zamiast niego rure i dodatkowo myslałem zamontowac stożek bo podobno przez niego tez uzyskuje sie ładny dzwięk. No okej, a gdybym nie zakładał stożka tylko taki filtr http://moto.allegro.pl/item202602677_sportowy_filtr_powietrza_fk_audi_skoda_vw_promocja.html
Gość MorgothV8 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 nie montuj, ale jeżeli juz musisz to jak najdalej od gorących miejsc (tam gdzie jest najzimniej) więcej nie umiem Ci powiedzieć...
Hugo Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Sprawdzone wielokrotnie na hamowni , że przy seryjnych nie dłubanych silnikach taka wkładka nic nie daje , a czasami tylko pogarsza.Zwykła papierowa najlepiej się sprawdza
Gość Murzyn Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 ponawiam pytanie - po co? Co chcesz osiagnac? Dzwiek?
kamil321 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2007 ponawiam pytanie - po co? Co chcesz osiagnac? Dzwiek? tak dzwięk
Gość spedyt Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 ponawiam pytanie - po co? Co chcesz osiagnac? Dzwiek? tak dzwięk Uzyskasz ładny dźwięk a za jakiś czas będziesz pisał że ci coś silnik źle chodzi. Do tych stożków powinny być specjalne podstawy żeby to trzymało się całości, jak będziesz szukał w Allegro to możesz kupić sam filtr i będzie problem z montażem.
RafQ Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Filtr stożkowy ma zapewnić silnikowi lepsze oddychanie, niestety montaż filtra wiąże się z pewnymi obostrzeniami. Po pierwsze filtr powinien zasysać zimne nie ogrzewane silnikiem powietrze, to zdjęcie, które pokazałeś to poprostu szczyt ignoracji, dwa samo zwiększenie przepływu powietrza przy normalnych ustawieniach silnika przepływki to poprostu zbędna zabawa. Sportowe wkłady zwłaszcza te markowe i dedykowane mają więcej zalet raz większa wydajność, lepsze własności filtrujące i żywotność (są prawie wieczne przy odpowiedniej konserwacji). Tylko powiedz po co? Bajki w stylu 10% mocy przy zastosowaniu tego i owego z Allegro, są poprostu żenujące. Pamiętaj każde działanie powinna poprzedzać choćby odrobina ciekawości jeśli popytasz, poczytasz lub sprawdzisz bedziesz miał choćby cień szansy na satysfakcje z wydanej kasy.
Redrick Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 a tak na marginesie co daje wywalenie katalizatora bo moje auto wogóle nie miało jak kupiłem. Troche ryczy ale mi to nie przeszkadza
Gość Murzyn Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 brak ograniczenia przeplywu spalin, jakis konik dolaczy do stadniny
Redrick Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 dzieki a tak na marginesie bo nie chce zakładać nowego tematu gdzie jest filtr powietrza w zwyłej 1.8 95rok[br]Dopisany: 06 Czerwiec 2007, 15:10 _________________________________________________sory filtr paliwa popieprzyło mi sie
Gość Murzyn Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 niech ktos sie wypowie z 1.8, ale pewnie tam gdzie we wszystkich. Prawa stona obok silnika (od pasazera)
Redrick Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 był bym wdzięczny jak by ktos dokładniej opisał pod maską czy podwoziem
Gość spedyt Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Pod podwoziem przy zbiorniku Oczywiście filtr paliwa
Redrick Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 dzięki wielkie ale bez kanału chyba tego nie wymienie. Jakos to wykąbinuje
Rekomendowane odpowiedzi