Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Jak zamontować stożkowy filtr powietrza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A po co Ci stożek ?? Przecież w Twoim silniku nic nie da , poza słodkim pierdzeniem.A co do instalacji na zdjęciu to jakaś amatorka , bo silnik zasysa gorące powietrze i pupa.Tak więc według mnie zbędny wydatek

Opublikowano

Kolego, moze zacznij temat z innej strony. Zastanów sie jakie beda efekty i skutki zalozenia stożka, a pozniej mysl o ewentualnym sposobie zamontowania.

Gość MorgothV8
Opublikowano

nie montuj, ale jeżeli juz musisz to jak najdalej od gorących miejsc (tam gdzie jest najzimniej) więcej nie umiem Ci powiedzieć...

Opublikowano

Sprawdzone wielokrotnie na hamowni , że przy seryjnych nie dłubanych silnikach taka wkładka nic nie daje , a czasami tylko pogarsza.Zwykła papierowa najlepiej się sprawdza

Opublikowano

ponawiam pytanie - po co? Co chcesz osiagnac? Dzwiek?

Opublikowano

ponawiam pytanie - po co? Co chcesz osiagnac? Dzwiek?

tak dzwięk

Uzyskasz ładny dźwięk a za jakiś czas będziesz pisał że ci coś silnik źle chodzi.

Do tych stożków powinny być specjalne podstawy żeby to trzymało się całości, jak będziesz szukał w Allegro to możesz kupić sam filtr i będzie problem z montażem.

Opublikowano

Filtr stożkowy ma zapewnić silnikowi lepsze oddychanie, niestety montaż filtra wiąże się z pewnymi obostrzeniami. Po pierwsze filtr powinien zasysać zimne nie ogrzewane silnikiem powietrze, to zdjęcie, które pokazałeś to poprostu szczyt ignoracji, dwa samo zwiększenie przepływu powietrza przy normalnych ustawieniach silnika przepływki to poprostu zbędna zabawa. Sportowe wkłady zwłaszcza te markowe i dedykowane mają więcej zalet raz większa wydajność, lepsze własności filtrujące i żywotność (są prawie wieczne przy odpowiedniej konserwacji). Tylko powiedz po co? Bajki w stylu 10% mocy przy zastosowaniu tego i owego z Allegro, są poprostu żenujące. Pamiętaj każde działanie powinna poprzedzać choćby odrobina ciekawości jeśli popytasz, poczytasz lub sprawdzisz bedziesz miał choćby cień szansy na satysfakcje z wydanej kasy.

Opublikowano

a tak na marginesie co daje wywalenie katalizatora bo moje auto wogóle nie miało jak kupiłem. Troche ryczy ale mi to nie przeszkadza

Opublikowano

brak ograniczenia przeplywu spalin, jakis konik dolaczy do stadniny

Opublikowano

dzieki a tak na marginesie bo nie chce zakładać nowego tematu gdzie jest filtr powietrza w zwyłej 1.8 95rok[br]Dopisany: 06 Czerwiec 2007, 15:10 _________________________________________________sory filtr paliwa popieprzyło mi sie

Opublikowano

niech ktos sie wypowie z 1.8, ale pewnie tam gdzie we wszystkich. Prawa stona obok silnika (od pasazera)

Opublikowano

Pod podwoziem przy zbiorniku

97815832mn5.th.jpg

Oczywiście filtr paliwa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...