Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Czujniki parkowania-problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. szukałem ale nie widzialem tego problemu na froum wiec zakladam watek.

Problem moj pojawil sie niedawno. Auto mam od miesiaca. Problem moj polega na tym,ze wkladajac tyli bieg zawsze byl znak glosowy, a potem dojezdzajac do przeskzody czujniki piszczaly. Czasami bywalo tez tak ze piszczaly caly czas, rozumialem to tak ze sa zamarzniete. Teraz moj problem [dokladnie wczoraj] sie troche zmienil. Nie ma sygnalu wlozenia biegu wstecznego , czujniki niedzialaja. Dzis rano dzialalo, potem znowu nie. O co chodzi ??

Opublikowano

:vaglogi:

Może być uszkodzony/wypięty któryś czujnik.

Opublikowano

bez VAGA nie da rady... może po prostu piszczek Ci padł :wink4:

Opublikowano

W krakowie na spocie :naughty: W kazda niedziele o 18 ;) Osobiscie vaga nie posiadam, ale koledzy maja i moze pomoga.

Gość leonikers
Opublikowano

u mnie po odpaleniu auta i wrzuceniu wstecznego czujniki piszczą jakieś 4 sekundy sygnałem ciągłym, sytuacja się powtarza po ponownym zapłonie. Czy jak podłącze pod VAG to mi pokaże który dokładnie czujnik jest odpięty? lub uszkodzony?

Opublikowano

u mnie po odpaleniu auta i wrzuceniu wstecznego czujniki piszczą jakieś 4 sekundy sygnałem ciągłym, sytuacja się powtarza po ponownym zapłonie. Czy jak podłącze pod VAG to mi pokaże który dokładnie czujnik jest odpięty? lub uszkodzony?

U mnie VAG pokazał konkretnie który czujnik jest walnięty

Opublikowano

kolego z gorlic do tarnowa masz blisko,