Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B8] Ksenony w B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

postanowiłem się zarejestrować na forum aczkolwiek z auta korzysta mój ojciec - ja jeżdżę sporadycznie właściwie w weekendy. Mam pytanie dotyczące fabrycznego oświetlenia w Audi A4 (rocznik 2008) i późniejsze. Problem jest taki, że czasem lampy mrugają tak jakby był jakiś problem z kablami czy połączeniami. Zdarza się to czasem, nie za często ale jednak jest niepokojące. Auto dwukrotnie było pozostawiane w serwisie jako że jest na gwarancji i serwis nie potrafił wyjaśnić problemu - raz nawet podobno wymieniali palniki na nowe. Problem pojawil się dzis w garazu po zaparkowaniu przed wyłączeniem silnika, takie migotanie lamp jakby stroboskop. Mówili mi w na innym forum, że może to być problem z ustawieniami komputera ale to raczej dotyczy aut z przerabianymi reflektorami - w tym wszystko jest fabryczne. Problem jest nierozwiazany, glupio jechac 3x do serwisu z tym problemem - moze ktos cos podobnego mial i cos moze doradzic

pozdrawiam

Opublikowano

wydaje mi sie ze to moze byc wina przetwornic ale niech ktos sie moze wypowie kto rowniez mial taki problem ... u mnie ani razu nie mailem takiego problemu

Opublikowano

jak to glupio do serwisu? to od czego oni są??

jak auto na gwarancji to niech wymieniaja wszystko tak dlugo az zacznie dzialac. i lepiej stac i patrzec co zmeiniaja. bo takie podobno wymienili zarniki to nic nie daje, a to zarniki sa najbardziej prawdopodobne. jak nie to w nastepnej kolejnosci przetwornice..

nie ma co sie czaic tylko niech naprawiaja..

Opublikowano

dokładnie, jedź do serwisu i niech roziwązują problem !

wydaje mi się żarniki sa winne całej tej sytuacji :cool1:

Opublikowano

Ameryki nie odkryję.

Jak wcześniej koledzy, doradzę Ci wizytę w serwisie.

A głupio, to do serwisu nie pojechać, jak się ma furkę na gwarancji ;)

Opublikowano

Żarniki podobno wymieniali ale nie mam tego jak sprawdzić bo lampy sam nie rozbiorę a i przy nich nie stałem. Problem jest taki, że jak auto jest u nich to usterka nie występuje. Chyba faktycznie poproszę o wymianę całych lamp z przodu bo one są kompletne i chyba samych przetwornic to się nie wymienia. Poza tym od kolegi słyszałem,że Audi miało problem właśnie z przednimi lampami które od środka dostawały jakiegoś nalotu - podobno Audi pracowało nad rozwiązaniem tego problemu. Normalnie auto za prawie 300tyś a nie potrafią porządnie go poskładać do kupy. W A6 z ksenonami żadnych problemów nie miałem, nawet nigdy żarników nie wymieniałem a tu taka kupa.

Opublikowano

To co ty masz za wersje, ze prawie 300tys kosztowała :cool1:

Mając gwarancje to bym w serwisie cały czas był gdyby były jakies problemy. W zyciu bym nie odpuścił

Opublikowano

To co ty masz za wersje, ze prawie 300tys kosztowała :cool1:

Mając gwarancje to bym w serwisie cały czas był gdyby były jakies problemy. W zyciu bym nie odpuścił

Stary w dzień jeździ to mu lampy nie przeszkadzają. Ja jak na d*py wyskoczę w nocy to mnie to potrafi wqrwić. Wstawię go w przyszłym tygodniu do serwisu - mam nadzieję, że dostanę coś wzamian. A cena taka bo jak to badziewie do kupy doliczysz to się nagle robi duża kwota. Nie wiem ile dokładnie kosztował, leasing był. Sama skóra na fotelach to kosztowała ponad 12 tys.