adi155k Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 Mam problem ze swoja B5 1.6 z 1995 mianowicie zapala mi się kontrolka oleju nie pali się ciągle, po prostu zapala się w różnych sytuacjach przy opuszczaniu ronda dodawaniu gazu hamowaniu przy jeździe po prostej drodze, ale nie zawsze tylko czasem. Byłem u mechanika sprawdzał ciśnienie oleju wymienił czujnik i nic to samo.. ciągle każą płacić za podpięcie pod komputer i w niczym nie pomagają. PROSZĘ O POMOC nie wiem co już robić, może ktoś miał podobny problem? wie co może być nie tak? niech napisze pozdrawiam! Adam
Dev Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 jakie było cisnienie oleju ? najlepiej podepnij czujnik i przejedz sie autem zobaczysz co pokazuje
adi155k Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Opublikowano 7 Lutego 2010 Sprawdzał mechanik jak chodziła ale nie w trakcie jazdy to mówił ze ciśnienie jest w normie no ale fakt na postoju nigdy się nie włączyła.
Buba Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 sprawdz pod obciazeniem bo na jalowym jest co innego a podczas jazdy wychodza rozne kwiatki
adi155k Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Opublikowano 7 Lutego 2010 O jej więc mogę sobie kłopotu na robić bagatelizując to i jeżdżąc ? Jakie mogą wyniknąć koszta tej naprawy
baraka Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 a stan oleju jaki??mi jak w fiescie brakowalo oleju(brala go)to wlasnie na zakretach i rondzie kontrolka swiecila,,to byla wina niskiego stanu oleju,gdyz przy pochylaniu sie auta olej tez sie zlewal w jedna strone
MATIUS Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 też mam ten problem u brata w aucie... w tym tyg sprubuje zmierzyć ciśnienie oleju... jakie powino być w silniku 1.8 Adr ?? Niskie-średnie-wysokie obroty... i czy manometrem którym mierze kompresie da się taki pomiar zrobić??
adi155k Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 Stan oleju jest optymalny na dziurach tez co chwila się zapala także... nie wiem No ale ja już ogrom kilometrów pokonałem z tą kontrolką, więc może jednak to elektronika? Adam
Dev Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 też mam ten problem u brata w aucie... w tym tyg sprubuje zmierzyć ciśnienie oleju... jakie powino być w silniku 1.8 Adr ?? Niskie-średnie-wysokie obroty... i czy manometrem którym mierze kompresie da się taki pomiar zrobić?? na wolnych 2-3, średnie 4-5, max 7 bar musisz miec taki wskaznik który jest przystosowany do oleju
tw182 Opublikowano 10 Lutego 2010 Opublikowano 10 Lutego 2010 mi zapala sie kontrolka oleju przy odpalaniu, ale tylko gdy samochod dłuzej postoi nie odpalany tzn 10h, dzien, czy tez dwa. Co to moze byc?
Rekomendowane odpowiedzi