Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Wciąż zapalajaca sie kontrolka od oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze swoja B5 1.6 z 1995 mianowicie zapala mi się kontrolka oleju nie pali się ciągle, po prostu zapala się w różnych sytuacjach przy opuszczaniu ronda dodawaniu gazu hamowaniu przy jeździe po prostej drodze, ale nie zawsze tylko czasem. Byłem u mechanika sprawdzał ciśnienie oleju wymienił czujnik i nic to samo.. ciągle każą płacić za podpięcie pod komputer i w niczym nie pomagają. PROSZĘ O POMOC nie wiem co już robić, może ktoś miał podobny problem? wie co może być nie tak? niech napisze pozdrawiam! Adam

Opublikowano

jakie było cisnienie oleju ?

najlepiej podepnij czujnik i przejedz sie autem

zobaczysz co pokazuje

Opublikowano

Sprawdzał mechanik jak chodziła ale nie w trakcie jazdy to mówił ze ciśnienie jest w normie no ale fakt na postoju nigdy się nie włączyła.

Opublikowano

sprawdz pod obciazeniem bo na jalowym jest co innego a podczas jazdy wychodza rozne kwiatki

Opublikowano

O jej więc mogę sobie kłopotu na robić bagatelizując to i jeżdżąc ? Jakie mogą wyniknąć koszta tej naprawy

Opublikowano

a stan oleju jaki??mi jak w fiescie brakowalo oleju(brala go)to wlasnie na zakretach i rondzie kontrolka swiecila,,to byla wina niskiego stanu oleju,gdyz przy pochylaniu sie auta olej tez sie zlewal w jedna strone

Opublikowano

też mam ten problem u brata w aucie... w tym tyg sprubuje zmierzyć ciśnienie oleju...

jakie powino być w silniku 1.8 Adr ?? Niskie-średnie-wysokie obroty... i czy manometrem którym mierze kompresie da się taki pomiar zrobić??

Opublikowano

Stan oleju jest optymalny na dziurach tez co chwila się zapala także... nie wiem

No ale ja już ogrom kilometrów pokonałem z tą kontrolką, więc może jednak to elektronika?

Adam

Opublikowano

też mam ten problem u brata w aucie... w tym tyg sprubuje zmierzyć ciśnienie oleju...

jakie powino być w silniku 1.8 Adr ?? Niskie-średnie-wysokie obroty... i czy manometrem którym mierze kompresie da się taki pomiar zrobić??

na wolnych 2-3, średnie 4-5, max 7 bar

musisz miec taki wskaznik który jest przystosowany do oleju

Opublikowano

mi zapala sie kontrolka oleju przy odpalaniu, ale tylko gdy samochod dłuzej postoi nie odpalany tzn 10h, dzien, czy tez dwa. Co to moze byc?

Opublikowano

pierwsze co to musisz wkręcic manometr