lider69 Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam. Kupiłem sobie AUDI A4 2005 i chce sie dokładnie dowiedzieć jak włączyć tempomat ? jak zwiększyć i zmniejszyć prędkość oraz jak sie wyłącza go. Mam niemiecka instrukcje wiec mam problem z rozczytaniem tego ) Wiec proszę Was o podpowiedz )
antonio Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 tempo działa od prędkości 40 km/h wyjedź na drogę i testuj na manetce jest wszystko ładnie i prosto opisane
lider69 Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Opublikowano 8 Lutego 2010 ale tam mam przycisk, on robi mi coś ? czy podnosząc do góry zwiększa prędkość a do dołu zmniejsza ? i naciskając hamulec albo gaz on się wyłącza ?
antonio Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 ale tam mam przycisk, on robi mi coś ? tak, tym przyciskiem robisz pierwsze uruchomienie czy podnosząc do góry zwiększa prędkość a do dołu zmniejsza ? jadąc na tempomacie w teaki sposób zwiększasz/zmniejszasz prędkość naciskając hamulec albo gaz on się wyłącza ? naciskając hamulec lub sprzęgło tempomat się wyłącza
antonio Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 temat do przeniesienia do działu "Układ napędowy"
letallec Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 U mnie działa od 30km/h. Oprócz tego co opisane powyżej, jeśli np zwolniles z 90 do 40 i chcesz przywrócić ustawiona prędkość(90), to pociągasz manetkę do siebie i tempomat przywraca ta predkosc.
Rekomendowane odpowiedzi